To personer reddet seg ut i siste liten da en hytte brant ned til grunnen i Trosbyfjorden i Bamble i Telemark natt til lørdag, skriver Telemarksavisa.

Politiet fikk melding om brannen ved to-tiden natt til påskeaften, da utelukket de ikke at brannen kan ha vært påsatt.

Hele lørdagen har brannteknikere og e-verket gjort undersøkelser på brannstedet. Ifølge lensmann i Bamble, Åge Halvorsen, holder de mistanken ved like.

Startet på utsiden
- Det tyder på at brannen har startet på utsiden av bygget. Det skal ikke ha vært elektriske anlegg eller blitt oppbevart selvantennelig kjemikalier der brannen skal ha staret, sier Halvorsen til TA.

Vitner som politiet har vært i kontakt med forteller også at de skal ha sett flammer på ytterveggen av hytta.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte og ber derfor de som måtte ha sett noe mistenkelig i området om å melde seg.

Vurderte evakuering
- Det var to personer i hytta og det var de selv som oppdaget brannen. De klarte å redde seg ut i tide og ingen av dem ble skadet. Hytta og annekset brant imidlertid ned til grunnen, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

- Brannvesenet hadde problemer med å få nok vann fram til brannstedet. Det var et voldsomt gnistregn fra brannen og det var en stund en viss fare for at ilden også ville spre seg til skogen rundt. Men det klarte man heldigvis å avverge, sier Aaltvedt.

Hytta ligger i et hyttefelt innerst i Trosbyfjorden og de som var på nabohyttene ble vekket opp og klargjort for evakuering.

Når brannvesenet fikk ilden under kontroll kunne de derimot flytte tilbake til hyttene sine.

Kobler inn Kripos
Søndag vil Kripos komme til branntomta med hunder som skal søke etter brennbar væske i ruinene.

- Vi ser svært alvorlig på denne saken, sier Halvorsen. Det er flaks at de to i hytta klarte å komme seg ut. De våknet av lyder som de trodde var regn, som viste seg å være gnister.

Sekunder seinere kunne det vært for seint, sier Halvorsen.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.