RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Politiet)

Kobles til drap i Romania

Sist oppdatert:
Den drapsmistenkte skal ha sonet en dom for drapet på en opposisjonspolitiker.

Onsdag ettermiddag gikk politiet ut med bilde og navn på mannen som er mistenkt for drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42) på et hotell i København mandag kveld.

Les også: Politiet jakter på denne mannen

Kan ha drept i 1985
Politiet i Danmark forsøker å få bekreftet om den etterlyste rumeneren, Marian Clita (58), er samme mann som ifølge rumenske aviser er tidligere dømt til 20 år i fengsel for drap på den kjente opposisjonelle Gheorghe Ursu i 1985.

- Vi er kjent med at hvis man googler navnet på internett, så kommer det fram et navn som kobles til drap i Romania. Vi har spurt rumensk politi om det er samme person, og vi har ennå ikke fått svar på det, sier leder for drapsavsnittet i København-politiet, Ove Dahl, til Nettavisen.

- Jeg kjenner godt resultatet av googlesøket, og derfor vil jeg ha det bekreftet eller avkreftet, sier Dahl.

En rumensk domstol mener Cita ble innleid av det hemmelige politiet i Romania, Securitate, til å torturere og slå i hjel opposisjonspolitikeren Gheorghe Ursu da de delte fengselscelle i 1985. Cita sonet da en dom for innbrudd.

Ifølge rumenske aviser ble Cita dømt til 20 års fengsel, men dommen ble halvert til ti år, og han slapp ut på grunn av god oppførsel i 2008.

Har ikke fått gode tips
Politiet har sendt ut bilder av den mistenkte til samtlige hoteller i København, men har ennå ikke fått noe positiv tilbakemelding.

- Det er ingen ting som tyder på at han bor på hotell. Derfor har vi gått ut med en etterlysning. Vi har også varslet Interpol, sier Dahl.

Politiet kjenner ennå ikke til motivet for drapet, men mye peker i retning av tyveri.

- Det ser ut som at det er stjålet noen ting, blant annet kvinnens lommebok, betalingskort og mobiltelefon, og ut fra det taler det om et tyveri, sier han.

Var ikke gjest på hotellet
Dahl aner ikke hvor lenge den mistenkte har oppholdt seg i Danmark, men kan avkrefte at han var gjest på Radisson Blu Scandinavia på Amager i København der drapet fant sted.

- Jeg kan si med sikkerhet at han ikke sjekket inn på hotellet, og han har ikke noe bopel her i Danmark. Han ankom hotellet klokken 17.20 mandag kveld og forlot hotellet 21.15, sier han.

Politiet opplyser at de har funnet drapsvåpenet på hotellrommet.

- Vi har funnet drapsvåpenet. Det er et stikkvåpen og et slagvåpen, sier politikommissær ved politiet i København, Henning Schou Kofoed, til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere