*Nettavisen* Nyheter.

Koffein øker styrken hos kvinner

Foto: (Foto: Shutterstock)

Studienviser at koffein øker styrken hos kvinner som trener regelmessig styrke.

24.05.10 12:49

Forskning har indikert at lave til moderate mengder med koffein gir en positiv effekt på utholdenhetsutøvere. Effekten koffein har på styrkeprestasjoner er ikke entydig, hvor noen studier indikerer fordeler mens andre har vist ingen forbedring i prestasjon.

Denne artikkelen er levert av trening.no.

Mye av forskningen som har sett på effekten av koffein har på styrkeprestasjoner har blitt gjennomført på både trente og utrente kvinner. Denne studien har til hensikt å fastslå hvilken effekt inntak av koffein har på styrke og muskulær utholdenhet hos kvinner som har trent styrke en god stund.

Metode
Forsøkspersonene var 15 kvinner. De inntok koffein (6 mg per kg kroppsvekt) eller placebo med 7 dagers mellomrom.

60 minutter etter inntak av koffein og placebo ble alle testet i maksimal styrke (1RM) i benkpress og en styrketest til utmattelse (benkpress med 60 % av 1RM).

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Resultat
Resultatene viste en signifikant økning i maksimal styrke i benkpress etter inntak av koffein sammenlignet med inntak av placebo.

Det var ingen signifikant økning i antall repetisjoner ved 60 % av 1RM sammenlignet med inntak av koffein vs placebo.

Konklusjon
Disse funnene indikerer at moderate doser med koffein kan være effektivt for å øke styrken til kvinner som trener har erfaring med styrketrening.

(Kilde: J Int Soc Sports Nutr. 2010 May 14;7(1):18. Caffeine enhances upper body strength in resistance-trained women.Goldstein ER, Jacobs PL, Whitehurst M, Penhollow T, Antonio J.)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.