RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokainliga tatt

Sist oppdatert:
Politiet har i løpet av kort tid rullet opp betydelig narkotikasmugling gjennom Gardermoen.

(iOslo): Politiet på Romerike har avdekket omfattende kokainsmugling. Både hovedmannen, kureren og flere av mottakerne er nå pågrepet.

Samarbeid med Nederland
Romerike politidistrikt har på kort tid avdekket omfattende narkotikasmugling inn i takket være samarbeid med politiet i Nederland. Smuglerne skal ha smuglet over hundre kilo kokain inn i landet, via Oslo Lufthavn Gardermoen.

Politiet anser nå saken som bortimot ferdig etterforsket.

Pågrepet
Foreløpig har politiet fått tilståelser om innførsel av ti kilo kokain, men det kan være snakk om mye mer, kanskje så mye som 150 kilo.

- Jeg kan bekrefte at tre personer er pågrepet i Norge og siktet for alvorlige narkotikaforbrytelser. Saken er nå oversendt Riksadvokaten for påtalemessig vurdering, opplyser statsadvokat Berit Johansen ved Oslo statsadvokatembeter til Romerikes Blad.

Nylig ble hovedmannen bak narkoligaen pågrepet av nederlansdsk politi. Både han og flere ander i ligaen er av gambisk opprinnelse.

Aksjoner i Oslo
I oktober i fjor ble en britisk kvinne stoppet på Gardermoen med 3,5 kilo kokain. Da kureren bestemte seg for å legge alle kort på bordet ble det nye politiaksjoner der to personer ble pågrepet. Tre andre personer, som er på rømmen, er etterlyst av politiet etter at blant annet en av dem hoppet ut fra et vindu under en av aksjonene i Oslo. I den aktuelle leiligheten fant politiet kokain i do etter at noen hadde forsøkt å skylle det ned i do, melder rb.no.

Mange reiser
Politiet mener de også har grunn til å tro at turene fra Schipol i Amsterdam til Gardermoen har foregått svært regelmessig.

- Vi har dokumentasjon på at kureren har fløyet denne ruta flere ganger. Opplegget har alltid vært det samme, sier politiadvokat Nicolas Nyhus ved Romerike politidistrikt til rb.no.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere