RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR (AFP/Scanpix)

Kokaintiltalte må vente til april

Sist oppdatert:
Datoen for ny rettssak i Bolivia er klar.

Ifølge Dagbladet vil rettssaken mot de tre kokaintiltalte norske jentene i Bolivia starte opp igjen 8. april neste år.

Sist uke ble saken mot de tre utsatt på ubestemt tid på grunn av manglende vitner.

Les også: Norsk 23-åring varetektsfengslet i Bolivia

Advokaten til den 19 år gamle Lillesand-kvinnen, Carl Bore, sa da til Aftenposten at i utgangspunktet skal retten begrense utsettelsen til inntil ti dager. Men domstolen var ikke villig til å anvende denne regelen, og nå er det klart at de tre kokaintiltalte norske jentene Madeleine Rodriguez (23), Stina Brendemo Hagen (19) og den nevnte 19-åringen må vente i flere måneder.

Det var 19. mai 2008 at de tre norske jentene ble stoppet på flyplassen i Cochabamba. Med seg i koffertene hadde de 22,5 kilo kokain. Senere fikk politiet i Bolivia tak i ytterligere fem personer som skal utgjøre bakmennene i smuglernettverket. Totalt er ti personer tiltalt for narkotikasmuglingsforsøket i Bolivia.

Starter rettssaken i april, vil det være slik planen opprinnelig var før saken ble fremskyndet i november.

Samme dag som rettssaken ble utsatt, ble også den norskbolivianske 23-åringen Augusto Toro-Blacutt, som har vært ettersøkt i ett år, ble pågrepet og framstilt for varetektsfengsling i Cochabamba. Nå får vil også hans forklaringer kan bli en del av saken.

Ifølge boliviansk politi var det 23-åringen som rekrutterte de tre kvinnene til å smugle kokain, og som betalt flyreisen deres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere