Køkaos etter tunnelbrann i Oslo

Foto: (Nettavisen)

Kaos i rushtrafikken onsdag ettermiddag.

07.09.11 15:46

Festningstunnelen i Oslo var stengt i begge retninger etter en bilbrann. Klokken 14.30 veien igjen åpen for trafikk etter opprydningsarbeid.

- Tunnelen er åpen, men det er lange køer. Spesielt i en del sentrumsgater gjennom Oslo, siden trafikken har vært omdirigert hit. Det blir nok en svært treg ettermiddag for byens bilister, sier trafikkoperatør Nils Aae i Statens vegvesen til Nettavisen.

Han anbefaler folk som skal ut i rushtrafikken til å vente til det blir litt mer flyt i trafikken. Alternativt å benytte seg av andre transportmidler denne ettermiddagen.

- Føreren sporløst borte
- En personbil, nærmere bestemt BMW, er kraftig nedbrent, og føreren av bilen er sporsløst forsvunnet, sier operasjonsleder Even Jørstad til Nettavisen.

Han forteller at politiet ble varslet klokken 13.23.

- Det har tydeligvis brent kraftig, og det ligger en del oljesøl i veibanen, som vi må helle et absorberende middel - såkalt «absol» - over, forklarer Jørstad.

- Ingen personskade
Brannen skjedde like ved utkjørselen til danskebåten, og østgående løp er fortsatt helt stengt for trafikk.

- Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å rydde opp, sier Jørstad.

- Det er for tidlig å si noe om brannårsaken, det hele startet veldig forsiktig. Vi så det knapt på skjermene våre. Ingen personer skal ha kommet til skade, opplyser politiet.

Full stans
For bilister i området betyr dette full stans i trafikken:

- Det er politi og ambulanse til stedet, og det lukter røyk ved utgangen og inngangen av tunnelen. Det står store køer på begge sider av tunnelen, opplyser Nettavisen-journalist Niels R. Ravnaas som er på stedet.

Festningstunnelen er den vestligste delen av Operatunnelen, en tunnel på Europavei 18 under Oslo sentrum. Den ble raskt stengt etter at brannen startet onsdag.

Foto: (Niels R. Ravnaas, Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.