*Nettavisen* Nyheter.

Køkaos for Xbox 360

Klokken 03.00 stod de første personene utenfor døren til Elkjøp på Lørenskog for å kjøpe Xbox 360. 2000 maskiner ble solgt på én time.

04.12.05 18:23

(TV 2 Spillmagasinet): De ivrigste Xbox-kjøperne stilte seg foran dørene til elektronikkjeden bare timer etter midnatt, natt til fredag.

Sjekk også: Alt om Xbox 360.
Guide: Hvilket spill bør du kjøpe.

– Vi har stått her siden siden 03.00 i natt, sier kameratene Stian Fuglaas fra Asker og Jon Erling Helgesen fra Eidsvoll.

Kameratene fikk lønn for strevet. De to fikk hver sin Xbox 360 gratis av avdelingslederen Kim Lie. De øvrige fikk andre effekter av Microsoft og en kopp kaffe å varme seg på.

Billig boks

Køkaoset hos Elkjøp var ikke helt uventet. Kjeden annonserer fullversjonen av konsollen til 2895 kroner, rundt 500 kroner under veiledende pris.

Spaceworld solgte ikke Xbox 360 i butikk fredag, alle maskinene var utsolgt gjennom forhåndssalget. Expert selger konsollen til veiledende pris, 3395 kroner for fullversjonen.

- Men vi kunne like gjerne ha solgt den for 5000 kroner. Det er et vanvittig trykk. Vi har solgt ut 75 prosent av alle maskinene på lager i løpet av to og en halv time, sier markedssjef Knut Rudsbråthen til TV 2 Spillmagasinet.

Utsolgt

Microsoft melder også om kaotiske tilstander i butikker som ikke har tatt forhåndsbestillinger på maskinen.

Samtlige kjeder regner med at konsollen blir utsolgt i løpet av dagen.

- Vi får en ny forsendelse neste uke, og den er sårt tiltrengt for å si det slik, sier kommunikasjonskonsulent i Elkjøp, Christian Brekke.

Han opplyser at folk i tillegg til boksen gjerne kjøper ekstra trådløse kontrollere og naturligvis spill. De tre mest populære spillene er «Project Gotham Racing 3», «Call of Duty 2» og «Perfect Dark Zero».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.