RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokk forsøkte å drepe hotelldirektør med kjøttøks

Oswaldo Jose M. Dos Santos (51) erkjente at han hadde forsøkt å drepe direktøren på Fleischer´s i september i fjor med kjøttøksen til høyre i bildet. Bildet i høyre hjørnet viser kontoret hvor drapsforsøket fant sted.
Oswaldo Jose M. Dos Santos (51) erkjente at han hadde forsøkt å drepe direktøren på Fleischer´s i september i fjor med kjøttøksen til høyre i bildet. Bildet i høyre hjørnet viser kontoret hvor drapsforsøket fant sted. Foto: Olav Sundvor (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
For hotellkokken var æren viktigere enn friheten. Nå mister den tidligere kokken på Fleischer's på Voss friheten i åtte år.

Nordhordland tingrett har funnet Oswaldo Jose Machado Dos Santos (51) skyldig i forsøk på overlagt drap, skriver Bergensavisen.

I tillegg til fengselsstraff er han dømt til å betale 150 000 kroner i erstatning til hotelldirektør Erik Fleischer Tønjum etter overfallet med en svær kjøttøks om formiddagen 20. september i fjor.

Under rettssaken i forrige uke tilsto Dos Santos og beskrev i detalj hvordan og hvorfor han ville ta livet av direktøren.

- Hadde ikke kontroll

Straffen er i samsvar med aktors påstand.

Tønjum ble påført et kutt i nakken, og Nordhordland tingrett finner det utvilsomt at hugget like gjerne kunne fått en dødelig utgang.

- Jeg skrek «hjelp» så høyt jeg kunne. At jeg overlevde er en lottogevinst, sa direktøren i retten.

Rettsmedisinere har tidligere uttalt at det ikke er mulig å ha kontroll på og beregne skadeomfanget når man handler slik 51-åringen gjorde.

«Uansett hva som er årsaken til at tiltalte ikke hugget med slik kraft som han hadde tenkt, så finner retten det ikke tvilsomt at tiltalte hadde til hensikt å drepe fornærmede og at han skal dømmes for forsøk på drap», heter det i dommen.

- Følte seg krenket

I retten ga Dos Santos uttrykk for at han følte seg krenket, men dommerne finner ingen formildende omstendigheter utover tilståelsen.

«.. uenighet om et økonomisk oppgjør og omstendighetene rundt dette vurderes ikke som formildende i en sak som gjelder forsøk på overlagt drap», heter det videre.

Les flere saker iBergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere