*Nettavisen* Nyheter.

Kokketips for slubberter

I tre måneder skal Mozon-journalist Joachim Henriksen teste sine egne helseråd.

26.08.04 06:32

Velkommen til dagboken for mitt nye og sunne liv! I lang tid har jeg fortalt dere lesere om hvordan man skal leve et sunnere liv. Nå er det på tide å teste om rådene har noen verdi i praksis.

Og vær ikke redd, jeg er ingen fanatisk helsefrik som bare spiser gulrøtter og drikker broccolli-avkok. I utgangspunktet har jeg et lusent kosthold med altfor mye Grandiosa og grillpølser. Jeg har skaffet meg en liten kulemage midt på kroppen, drikker mye mer øl enn jeg burde og rø yker minst ti om dagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mozon.no

Det gode liv
Målet med dette prosjektet er ikke å bevise at du kan leve et liv som bare består av trening, rå kostblandinger og mer trening. Jeg skal fortsatt spise bløtkake av og til, ta noen øl med gutta, slange meg på sofaen og ellers nyte livet når jeg kan. Men jeg vil forsøke å vise at det er fullt mulig å kombinere det sunne liv med det gode liv.

Fra august til november skal jeg prøve alt mellom himmel og jord som kan gjøre meg til et sunnere og friskere menneske. Og det første skrittet er allerede tatt. Med ny treningsbukse, svettebånd, drikkeflaske og joggesko har jeg inntatt S.A.T.S med høye kneløft. Her skal det løftes på tunge vekter, løpes på samlebå nd, strekkes i yoga-timene og etterlates litervis med svette, blod og tå rer.

Senere skal jeg blant annet fikse på kostholdet mitt sammen med ernæ ringseksperter, teste om det er gøy å jogge i skogen, overleve en uke uten sukker og slutte å bruke heisen på kontoret. Jeg skal også finne ut av hvordan det er å slutte å røyke og om det er mulig å ha det moro på byen helt uten alkohol.

Les dagboken
Hver dag skal jeg fortelle dere om tingene jeg gjø r for å bli sunnere, og hvorfor jeg gjør det. Innimellom blir det intervjuer og artikler fra folk som har noe vettugt å si om slike saker. Dagboken kan du lese her:

DAG 24 -KOKKETIPS FOR SLUBBERTER
DAG 23 -JOKKE GÅR FEDON
DAG 22 -GLEM SLANKEKURENE
DAG 21 -SEN FROKOST
DAG 20 -NYE VANER
DAG 19 -KYUNG YE!
DAG 18 -VIKTIG MED HVILE
DAG 17 -PÅ RETT VEI
DAG 16 -FRILUFTSLIVETS GLEDER
DAG 15 -FETTSUGING
DAG 14 - ØKOLOGISK MAT
DAG 13 - VÅRE VENNER VITAMINENE
DAG 12 - VEKTKONTROLL
DAG 11 - MYSTERY DATE
DAG 10 - SPIS EN IS
DAG 9 - GØY PÅ VANNET
DAG 8 - KJEMPESPREKK!
DAG 7 - JØ OG FYSE
DAG 6 - ENDELIG HELG!
DAG 5 - ØVELSE GJØR MESTER
DAG 4 - STIV OG STØL
DAG 3 - EYE OF THE TIGER
DAG 2 - EN TREG START
DAG 1 - ET NYTT LIV

Vil du spørre Joachim om noe? Eller har du tips til hva han kan gjø re? Kanskje en liten utfordring? Send en mail her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.