*Nettavisen* Nyheter.

Kokkvold: - Opplagt brudd på god presseskikk

Oslo (NTB): Norsk Presseforbunds sjef Per Edgar Kokkvold mener NRK absolutt burde ha sagt fra om at en journalist uforvarende overhørte et møte i Den rettsmedisinske kommisjon (DRK).

- Alle har vel opplevd å ringe til noen og at den andre har glemt å legge på. Normalt legger man jo på, men jeg vil ikke laste journalisten for ikke å ha lagt på umiddelbart, sier Kokkvold til NTB.

Han er derimot krystallklar når det gjelder hva NRK burde ha gjort.

- NRK burde etterpå ha ringt den man ringte til og gjort ham oppmerksom på hva som hadde skjedd. Det er et absolutt krav i tilknytning til bruk av falsk identitet og skjult kamera, som dette kan sammenlignes med, sier Kokkvold.

Han viser også til saken der Åslaug Haga ble avlyttet og kringkastet via en mikrofon som hun ikke visste sto på. NRK ble felt i Pressens Faglige Utvalg, blant annet for urettmessig bruk av skjult mikrofon.

- Skjulte opptak skal bare brukes i unntakstilfeller. Dette viser at PFU tar slike saker svært alvorlig, sier Kokkvold. Han kommer imidlertid ikke til å bruke sin initiativrett til å ta saken opp i PFU. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.