RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokkvold avviser Uppstrøm-kritikk

Sist oppdatert:
Uppstrøms advokat kritiserte pressens arbeid i Mjellem&Karlsen-saken. Nå skyter generalsekretær Per Edgar Kokkvold (bildet) i Norsk Presseforbund tilbake.

- Det er utidig når svært mange som havner i medienes søkelys på grunn av mulige klanderverdige forhold kommer trekkende med Tønne-saken, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til NTB.

Kokkvold sier dette etter at mediene fikk kritikk fra advokat Erling O. Lyngtveit, som representerer finansmannen Tor Arne Uppstrøm. - Jeg synes det er helt ufattelig at voksne mennesker kan få seg til å gjøre dette - at man ikke har tatt mer lærdom av hvordan det gikk med Tore Tønne i fjor. Det ryster meg, sier Lyngtveit til Dagens Næringsliv.

- Det vil alltid være en belastning å havne i medienes søkelys. Dette bør journalister være svært oppmerksomme og bevisste på, sier generalsekretær Kokkvold.

Han mener samtidig at belastningen på de involverte ikke må hindre pressen i å drive en kritisk journalistikk.

- Vi kan ikke se bort fra at Lyngtveit har konkrete tilfeller i tankene, men hans generelle kritikk skyter over mål, slår Kokkvold fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere