RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økokrim aksjonerer i fiskeselskap

Sist oppdatert:
Økokrim har har ilagt selskapet West Fish AS et forelegg på 2 millioner kroner og tiltalt to personer for grov overtredelse av tolloven
Dette opplyser Økokrim i en melding.

Grunnlaget for tiltalen og forelegget er at selskapet ved de tiltalte har utstedt uriktige opprinnelsesbevis/fakturaerklæringer for fisk som ble eksportert til EU-land. Fisken var av russisk opprinnelse, men ble oppført som norsk på opprinnelsesbevisene/fakturaerklæringene. Dette førte til at fisken ved eksport ikke ble ilagt tollavgift på 5.319.978 kroner.

Forholdene ble avdekket ved tollvesenets kontroll og deretter anmeldt til Økokrim fra Trøndelag og Møre tolldistrikt. De to tiltalte personene har hatt stillinger som daglig leder og stabsmedarbeider.

I tillegg til boten på 2 millioner kroner inneholder forelegget påstand om inndragning av det beløpet som ikke ble betalt i tollavgift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere