RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

INNDRATT: Økokrim har satt en effektiv stopper for popcorn-time.no.
INNDRATT: Økokrim har satt en effektiv stopper for popcorn-time.no.

Inndrar bruksretten til popcorn-time.no

Sist oppdatert:
Vil stoppe folk fra å kunne se filmer og TV-serier gratis på nett.

Økokrim tok i mars i fjor beslag i domenet popcorn-time.no, en side som har lagt til rette for en strømmetjeneste som gir brukerne tilgang til filmer og TV-serier.

Lovens lange arm mente domenet gjør materialet tilgjengelig uten samtykke fra rettighetshaverne, at dette krenker opphavsretten og at domenet utgjør en del av et globalt problem i stadig og rask utvikling.

Nå inndrar Økokrim bruksretten til popcorn-time.no.

- Vi har utstedt et inndragningsforelegg mot besitteren av bruksretten til domenet popcorn-time.no. Inndragningsforelegget retter seg mot besitteren, da gjerningsperson i saken er ukjent. Det foreligger ikke holdepunkter i etterforskningen for at besitteren av domenet selv har foretatt de straffbare handlingene, sier politiadvokat Maria Bache Dahl i Økokrim i en pressemelding.

Åndsverkene ble gjort tilgjengelig fra februar 2015 til Økokrim tok beslag i bruksretten til domenet popcorn-time.no i mars 2016.

Forelegget er begrunnet med overtredelse av åndsverkloven paragraf to. Besitteren av domenenavnet har nå en frist på fem dager på å vedta eller ikke vedta forelegget.

Les også: Nå kan du straffes for å streame på nett

Norwegian Unix User Group (NUUG) og Elektronisk Forpost Norge (EFN) har sendt begjæring om rettslig prøving av beslaget. Etter en runde i lagmannsretten er saken sendt tilbake til Follo tingrett.

De anser saken som prinsipielt viktig og hevder at beslaget tester grensene for ytringsfriheten.

Les også: Retten ga dataforeninger medhold i Popcorn Time-sakMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere