RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økokrim skal ikke etterforske Lysbakken

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Iverksatter ikke etterforskning

Økokrim iverksetter ikke etterforskning av eks-statsråd Audun Lysbakken (SV), melder NTB.

Lysbakken var anmeldt for økonomisk utroskap og korrupsjon.

«I denne situasjonen kan påtalemyndigheten uansett ikke se at det vil være korrekt å iverksette etterforsking mot Lysbakken, uten at en derved har vurdert om de ordinære vilkårene for å starte slik etterforsking er til stede», skriver Økokrim i en pressemelding.

- Riksrett dømmer i slik saker
Økokrim påpeker at det er riksretten som dømmer i saker som anlegges mot regjeringsmedlemmer.

«En person har politianmeldt tidligere statsråd Audun Lysbakken for utroskap mv. i forbindelse med disponering av statlige tilskuddsmidler til «Jenteforsvaret». Anmeldelsen gjelder mulige straffbare forhold begått av en daværende statsråd i egenskap av statsråd. Ifølge Grunnloven § 86 dømmer riksretten i saker som Stortinget anlegger mot Statsrådets medlemmer for straffbart forhold når de har brutt deres konstitusjonelle plikter. Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har åpnet kontrollsak», står det i pressemeldingen.

Anmeldt av Venstre-politiker
Det var Venstre-politiker Mikkel Dobloug i Nord-Fron i Oppland som anmeldte Lysbakken til Økokrim, etter straffelovens paragrafer 275 og 276.

Dobloug mente det ikke var nok at Stortinget åpner kontrollsak mot Lysbakken.

- Dersom en vanlig person hadde blitt anklaget for korrupsjon så er det ikke nok å legge seg flat, slik Lysbakken har gjort. Det må være likhet for loven, sa Dobloug til tv2.no.

LES HELE POLITIANMELDELSEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere