RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kolberg: - Dramatisk, trist, men nødvendig

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Martin Kolberg (Ap) synes det er trist at Håkan Juholt må gå av som leder for Socialdemokraterna i Sverige, men tror det er nødvendig for partiet.

- Det har vært en tillitskrise internt og i den svenske befolkningen, derfor mener jeg det har blitt nødvendig med et skifte, sier tidligere partisekretær Martin Kolberg i Arbeiderpartiet til NTB. Han mener Socialdemokraterna viser styrke når de bytter ut Juholt i en presset situasjon.

- Samtidig er det dramatisk når en partileder må gå etter så kort tid.

Juholt fikk bare et års tid i partilederstolen. Han tok over som leder i 2011 etter at partiet led et nederlag i valget året før.

- Det viktige nå er at prosessen med å finne en ny leder går raskt for å unngå at det oppstår et vakuum, sier Martin Kolberg. Han påpeker at en ny leder både må kunne samle partiet og stille opp et alternativ til dagens sentrum-høyre-regjering.

- Med en arbeidsledighet på 8 prosent og en ungdomsledighet på 25 prosent og voksende forskjeller, bør det være mulig.

Kolberg sier de nordiske søsterpartiene står hverandre nært og støtter hverandre gjennom vanskeligheter som dem Socialdemokraterna nå opplever, men understreker at de ikke blander seg inn i de andre partienes interne prosesser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere