*Nettavisen* Nyheter.

Kolberg: - Ingen tvil om at truslene var reelle

Oslo (NTB): Gjennom nesten fire tiår opprettholdt stesønnen et terrorregime i familien, basert på frykt og «tusenvis av trusler», hevdet Martin Kolberg i retten torsdag.

- Jeg har vegret meg for stå fram med dette av frykt for konsekvensene. Men etter 38 år ble truslene så konkrete at jeg ikke orket lenger. Da gikk jeg til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og ba om hjelp, sa Arbeiderparti-veteranen og stortingsrepresentanten Martin Kolberg da han vitnet i trusselsaken mot sin stesønn torsdag ettermiddag.

Statsadvokat Carl Fredrik Fari framhevet selv at de skriftlige truslene som utgjør deler av en omfattende tiltale mot den 48 år gamle mannen kan framstå som mer irrasjonelle enn reelle. Selv har den tiltalte tilkjennegitt politiske uenigheter med Kolberg og Ap, men framholdt at han ikke hadde til hensikt å true Kolberg bort fra sine politiske standpunkter.

- Det er ingen tvil om at det er meg som stortingsrepresentant han truer, og at denne paragrafen i straffeloven er høyst relevant i denne saken. Han har bedt meg gå ut over mine rammer som stortingsrepresentant for å ordne opp i hans private forhold. Og hvis jeg ikke gjør det, så skal han drepe meg, sa Kolberg.

Han mente dessuten at truslene også setter statsminister Jens Stoltenberg i fare, men bare i situasjoner de Kolberg og statsministeren er sammen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.