RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kolberg: – Fortsatt uavklarte spørsmål


VIL HA FLERE SVAR: Kontrollkomiteens leder, Martin Kolberg, mener at fredagens pressekonferanse ikke ga tilfredsstillende svar på hvordan Thorhild Widvey fikk vervet som styreleder i Statkraft.
VIL HA FLERE SVAR: Kontrollkomiteens leder, Martin Kolberg, mener at fredagens pressekonferanse ikke ga tilfredsstillende svar på hvordan Thorhild Widvey fikk vervet som styreleder i Statkraft.
Oslo (NTB): Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) mener det fortsatt ikke er avklart om prosessen rundt utnevnelsen av Thorhild Widvey (H) til Statkrafts styreleder var reell.

Kolberg sitter igjen med flere spørsmål etter næringsminister Monica Mælands (H) redegjørelse og offentliggjøring av to sms-er om saken fredag.

– Derfor blir det nødvendig å gå videre på saksbehandlingssporet. Har det vært en reell prosess slik vi kan forvente? sier Kolberg til NTB.

– Vi må få avklart at det har vært en reell saksbehandling og ikke uttrykk for en vennetjeneste, sier han.

Kolberg har bitt seg merke i en formulering i Widveys sms, hvor det står «når jeg er innstilt». Av sammenhengen fremgår det at det dreier seg om styrelederjobben i Statkraft.

– Hun sier hun vil vite hvor prosessen står for å få vite når utnevnelsen kommer, ikke om, sier Ap-politikeren.

– Det reiser jo nye spørsmål. Var dette forhåndsavtalt, og har det ikke vært en reell prosess? Har ikke andre kandidater vært vurdert? På hvilket grunnlag kunne Widvey stille spørsmål om når utnevnelsen kommer?

Mæland forklarte på sin pressekonferanse at man «alltid har flere kandidater» til slike jobber.

– Jeg går ikke inn på antall og hvilke konkrete intervjuer vi har gjort. Det er en intern prosess, sa hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere