*Nettavisen* Nyheter.

Kolberg ber Solberg ta oppgjør med Listhaug - Listhaug svarer kontant

Aps Martin Kolberg fatter ikke at statsminister Erna Solberg lar Sylvi Listhaugs innvandringsuttalelser passere. Listhaug svarer kontant. Foto: Paul Weaver / Montasje (Mediehuset Nettavisen)

Arbeiderparti-veteran Martin Kolberg mener at det samlede politiske Norge må ta et oppgjør med Frps retorikk i innvandringsdebatten.

24.08.16 06:04

I et intervju med Dagbladet sier Kolberg at han er forundret over at statsminister Erna Solberg (H) lar utspillene fra innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) passere.

Les: Kolberg: - All kritikk mot meg er grunnløs

– Det alvorligste med Frp i regjering er at de får lov til på statsrådsnivå å karakterisere mennesker som om de skulle være noen andre enn oss. Innvandringsminister Sylvi Listhaug hevder med ryggdekning av regjeringen at innvandring er et problem vi bør forsøke å unngå for enhver pris, og at integreringstiltakene skal innrettes slik at færrest mulig kommer hit, sier Kolberg. Han ber om et oppgjør med Frps holdninger.

Les: Martin Kolberg: - Det er litt pinlig

– Vi kan ikke utvikle en integreringspolitikk som skaper en underklasse. Det skaper grobunn for ulikheter og subkulturer, der terroristene skapes, slik vi ser i andre land, sier Kolberg, som i perioden 2001 til 2009 var partisekretær i Arbeiderpartiet og som nå leder kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Les: Martin Kolberg: - Solberg bør fortelle Frp at slik opptrer man ikke

Listhaug avfeier kritikken og sier dette ikke handler om retorikk, men om de utfordringene Norge står overfor.

Les: - Når svenskesyken gjør deg dummere enn du er

– Det er tydelig at Ap prøver seg på en svensk vri ved å feie ting under teppet framfor å diskutere de reelle problemene, sier Frp-statsråden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag