*Nettavisen* Nyheter.

Kolberg frykter utmeldinger i Ap

FRYKTER: Ap-veteran Martin Kolberg frykter at folk vil forlate Arbeiderpartiet som følge av partiets nei til konsekvensutredning i nord. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ap-veteranen frykter at det kommer utmeldinger etter Arbeiderpartiets olje-nei i Lofoten.

08.04.19 09:41

Lørdag gikk Arbeiderpartiets landsmøte inn for å droppe å gå inn for en konsekvensutredning av områdene Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet.

Nå frykter stortingsrepresentant og Ap-veteran Martin Kolberg (Ap) utmeldinger i partiet.

- Jeg frykter det, men jeg tror dette kommer til å dempe seg litt om ikke så lenge, når vi får tenkt oss litt om, sier Kolberg til NRK.

Les alt om Aps landsmøte her!

Kolberg sier han forstår at fagbevegelsen er skuffet.

- Jeg vil uttrykke en veldig sympati og forståelse med de som er skuffet og over det vedtaket, men det var en politisk realitet her. Det var et stort flertall, sier han.

Nederlag for Støre

Lørdag slapp Ap-leder Jonas Gahr Støre selv nyheten før saken ble behandlet av landsmøtet.

- Jeg har ikke tapt, for forslaget som vi kommer til å legge frem i ettermiddag, får flertall, sa Støre til pressen, og foregrep dermed sitt eget nederlag.

Klikk på bildet for å forstørre.

NEDERLAG: Ap-leder Jonas Gahr Støre tapte kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja, men ville ikke kalle det et nederlag da han slapp nyheten lørdag. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Ap lytter dermed til ønsket fra AUF om å legge bort kompromisset fra 2017, som delvis åpnet for oljevirksomhet i de sårbare områdene Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Når det gjelder Lofoten, Vesterålen og Senja går vi inn for at disse områdene ikke skal konsekvensutredes. Jeg har som partileder tatt dette til etterretning, sa Støre.

Arbeiderpartiet går imidlertid ikke inn for varig vern av disse områdene.

Meldte seg ut

Mens jubelen stod i taket hos Natur og Ungdom, er det allerede noen som allerede har meldt seg ut av Arbeiderpartiet i protest.

Klikk på bildet for å forstørre.

MELDER SEG UT: Richard Storevik Foto: Fellesforbundet

En av dem er Richard Storevik i Fellesforbundet, som er klubbleder ved verftet Leirvik AS på Stord.

- Jeg har sendt utmeldelsen, sa han til Nettavisen lørdag ettermiddag.

- Vi i industrien kommer til å føle konsekvensen av dette på kroppen. For to år siden støttet vi kompromisset om konsekvensutredning som nå endres med et pennestrøk. Det finner vi oss ikke i, påpekte Storevik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag