*Nettavisen* Nyheter.

Kolberg vil ha ny kontrollsak mot Listhaug

Martin Kolberg (A) mener praktisering av priskontrollen på landbrukseiendom er endret så drastisk at han vil ha statsråd Sylvi Listhaug (Frp) tilbake i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Landbruksminister Listhaug måtte i fjor sommer svare for et brev hun hadde sendt ut et halvt år tidligere om praktisering av priskontrollen. Hun ba kommunene legge mindre vekt på pris i sin behandling i påvente av en lovendring. Flere politikere mener Listhaug foregriper en lovendring som verken er behandlet eller vedtatt, skriver Nationen.

I forrige runde fikk Frp-statsråden kritikk, men ble ikke bedt om å trekke brevet. Nå vil Kolberg prøve på nytt.

– Det er midt i komiteens ansvarsområde å følge med på at lovene blir fulgt. Det er rom for skjønn, men slik det blir brukt her, er regjeringen i ferd med å undergrave intensjonen i loven, mener Kolberg, som leder Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Per Olaf Lundteigen (Sp) var saksordfører forrige gang. Torsdag vil han ta saken opp når komiteen møtes.

Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal (Frp) skriver i en epost at brevet fra Listhaug ble sendt «for å unngå at det skulle oppstå usikkerhet om praktiseringen av lovverket». Det skulle også bidra til at kommunen behandlet søkerne likt, skriver hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.