RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kollapser på børsen

Sist oppdatert:
Svake finske verft tvinger Aker Yards til å sende ut et resultatvarsel. Aksjen stuper.
Markedet er ikke nådige og sender aksjen ned 21,50 prosent til 84 kroner på Oslo Børs

Skipsbyggerne i Aker Yards venter at driftsresultat for andre kvartal vil bli lavere. Dette er blitt klart etter at de har gått gjennom prosjektestimatene.

Driftresultatet før avskrivninger (EBITDA) er ventet å bli på mellom 1 og 1,1 milliarder kroner i 2007. Samtidig venter Aker Yards at nettoresultatet vil havne på mellom 800 og 900 millioner kroner. Etter å ha gått gjennom kostnadsestimatene har selskapet forventninger om driftsmarginer (EBITDA-margin) på rundt 5 og 6 prosent i 2008, men beholder det langsiktige målet om 7 prosent.

For forretningsområde Cruise & Ferries venter Aker Yards en EBITDA-margin på rundt 2,5 og 3 prosent i 2007. Driftsinntektene på hele konsernet er ventet å havne på rundt 35 milliarder kroner i 2007.

Gevinst på salg av aksjer redder nettoresultatet i andre kvartal. Aker Yards har solgt sine aksjer i Aker Invest og Aker Oilfield Services til Aker Capital og sitter igjen med en gevinst på rundt 260 millioner kroner.

Som et resultat av den pågående prosessen i Finland vil rapporten for andre kvartal bli utsatt til 24. august.

Kjell Inge Røkkes Aker solgte seg ut av Aker Yards tidligere i år. Et nedsalg i to omganger sørget for at Aker fikk inn 4,6 milliarder kroner. Det var hovedsakelig utenlandske profesjonelle investorer som kjøpet aksjene fra Aker.

Følg Aker Yards-aksjen i dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere