(Spillmagasinet): Natt til torsdag 13. oktober ble det nye «World of Warcraft» -spillet sluppet. Bare i Norge trosset mellom 7000 og 8000 mennesker vinterkulden for å kjøpe spillet ved midnatt.

Mer fra SPILLMAGASINET.no:
- En gavepakke til fansen
- Orkene inntok Oslo!
- Toppspillene i november

Utviklerne Blizzard har fått mye kritikk for at onlinerollespillet er for avhengighetsskapende. Det finnes utallige eksempler på mennesker som velger dataskjermen fremfor skole, arbeid og sosialt liv. Så nærme som i Svergie er det startet opp en klinikk for å behandle datspillavhengighet.

For en 15 år gammel gutt fra Laholms-traktene i Sverige gikk det galt søndag. Etter et døgn foran PC-skjermen kollapset tenåringen foran PC-skjermen i krampeanfall.

I Norge kan spillavhengige få hjelp fra Hjelpelinjen ved å ringe 800 800 40 eller sjekke nettsiden www.hjelpelinjen.no.

Mister du kontrollen? Disse spillene gjør nordmenn syke

Lite mat og søvn

Syv kamerater installerte lørdag seg i guttens hjem for å spill forskjellige versjoner av «World of Warcraft», skriver kVP.se.

- De spilte hele dagen og natten. Kanskje fikk de et par timers søvn. Litt mat og frokost spiste de ved pc-ene sine, forklarer guttens far til nettsiden. Han advarer nå andre ungdommer og foreldre mot å spille for mye.

Synes spillavhengighet er flaut: - Dataspill verre enn porno

Guttens foreldre ringte nødtelefonen og 15-åringen ble sendt til sykehus. Der konstaterte legene at kroppen var slått ut av for mye konsentrert spilling, for lite søvn og for lite næring. Gutten er nå utenfor fare.

Elleve millioner spillere

«World of Warcraft» er verdens største massive multiplayer rollespill, såkalt MMORPG. Over 11 millioner mennesker er aktive abonnenter av spillet.

Det er forventet at utvidelsenspakken «Wrath of the Lich King» vil slå de fleste salgsrekorder på alle format, skriver kVP.se.