RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kollapset i Top Model

Sist oppdatert:
- Jeg ville sette standarden for jentene med en skikkelig treningsøkt, sier Jan Thomas, som fikk enkelte av «Top Model»-deltakerne til å gå ned for telling.

(Side2): - It's not easy being beautiful, and it's not beautiful being easy, sier Jan Thomas til Side2.

Hardt, men ikke for hardt
Mantraet til TV3s modellgjeter understreker hvorfor han kjører modellene sine til de svimer av i mandagens episode av «Top Model».

- Det er riktig at jeg kjører dem hardt, men ikke for hardt. Det var kanskje hardt for dem som ikke var vant til å trene, men jeg ville ha bootcamp fremfor vanlig treningssenter, sier han.

Derfor tok han med seg modellaspirantene opp til Holmenkollen, for å drive med sin favorittøvelse: trappeløping.

Esther tar telling
Men det tok hardt på noen av jentene. Esther gikk til og med ned for telling, og det midt i oppvarmingen.

- Hun ble helt kritthvit i ansiktet halvveis i oppvarmingen. I første oppvarmingsrunden streiket det for henne, men det kan ha flere årsaker. Det var tidlig om morgenen og det er ikke sikkert hun var vant til trening, sier Jan Thomas.

Slakter Kate Moss-myten
Han forklarer videre at han kjørte i gang den harde treningen for å sette standarden for hva en modell bør være i stand til.

- Det hersker en myte, som blant annet Kate Moss og flere av de andre supermodellene holder liv i, at de aldri trener og spiser hva de vil. Dette er ikke basert på realiteter i det hele tatt, fastslår Jan Thomas.

- Modeller må ha et forhold til kosthold og trening. Jeg ville sette en standard overfor mine jenter om mat og regelmessig trening. Rett trening holder dem sunne og sterke. Og trening gir velvære, sier han.

- Jeg syntes det var gjevt å treffe jentene om morgenen og se at de kommer rett fra trening, sier han.

Som modeller på gode modeller bruker han «Top Model»-programleder Vendela Kirsebom og modellveteranen Anette Stai.

- I dag ser de fantastiske ut. Det kan man umulig gjøre uten å ta vare på kroppen på sine yngre dager. Jeg er jo heller ikke et barn lenger - de to viktigste elementene er søvn og trening. Klart det er morsomt å fortsatt ha sixpacken sin når man er 40, men det er ikke det som er det viktigste. Det er den psykiske effekten som er viktig for meg, sier Jan Thomas til Side2.

«Top Model» ser du på TV3 mandager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere