Kollegene forteller at hun strålte den siste tiden

SAVNET: Arkivbilde av Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Hennes ektemann ble mandag siktet for drap. Foto: Politiet / NTB scanpix

SAVNET: Arkivbilde av Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Hennes ektemann ble mandag siktet for drap. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: Politiet (NTB scanpix)

Kollegene forteller at savnede Agnes Elisabeth Müller (36) strålte den siste tiden før hun forsvant. Den drapssiktede ektemannen ble varetektsfengslet tirsdag.

29.04.14 18:02

Stavanger/Sandnes (NTB): Det var godt kjent blant frisørkollegene at Müller skulle skille seg, ta med seg barna og flytte mer sentralt. Hun skal ha mistrivdes i den lille bygda Nedre Espedal og ønsket en mer sosial tilværelse for seg og barna. Forholdet til ektemannen snakket hun aldri om, og kollegene hadde inntrykk av at tross skilsmisseplanene var det en udramatisk situasjon.

– Jeg fryktet ikke at noe skulle skje, sier Sissel Vikse Falch, som eier de fire Appeal-salongene. Hun var den som ansatte Müller for ett drøyt år og kjente henne best.

Den savnede Agnes Elisabeth Müller jobbet ved frisørsalongen Appeal på Hana i Sandnes. Kollegene så henne sist tirsdag 15. april, da Müller ønsket alle god påske før hun dro hjem for å kose seg med barna på 7 og 11 år i ferien. Dagen etter hadde hun fri, og om kvelden skal hun ha blitt observert siste gang på Oanes ferjekai.

- Sjokk
– Nyheten om at hun var savnet kom som et veldig sjokk. Det er tunge dager her når en som er så tett innpå oss, forsvinner, sier avdelingsleder Siri Bjørnevoll til NTB.

Kollegene har hatt vondt for å tro at Agnes skulle ha reist sin vei uten å gi beskjed. De beskriver henne som svært pålitelig, en som planla lenge i forveien og ikke ville ha stukket av på impuls, i hvert fall ikke uten barna.

– Hun var en veldig ærlig, blid og glad jente som virkelig strålte, særlig den siste tiden, sier Bjørnevoll.


Sist sett 16. april
Den tyske kvinnen ble sist observert onsdag 16. april og meldt savnet først lørdag 19. april av ektemannen. Etter over en uke med omfattende leteaksjoner, konkluderer politiet med at de står overfor en drapssak. Strid mellom mannens vitneforklaringer og tekniske funn ligger til grunn for siktelsen.

Den 34 år gamle mannen ble formelt siktet for drap mandag kveld. Han har avvist beskyldningene og vil, ifølge forsvarer Ørjan Espeland, motsette seg varetekt. Tirsdag holdt politiet i Rogaland pressekonferanse.

– Vi har arbeidet systematisk med å sjekke om Müller kan ha reist frivillig, om det har tilstøtt henne noe eller om hun har tatt sitt eget liv. Vi mener, slik saken står, at ingen av disse er sannsynlige teorier, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt til NTB.

ETTERFORSKER DRAP: Bjørn Kåre Dahl, politioverbetjent ved Felles Etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt og Kristin Nord-Varhaug, politiinspektør, orienterte tirsdag om utviklingen i saken rundet den savnede Agnes Elisabeth Müller. Foto: Marius Staveli/stavanger Aftenblad (NTB scanpix)


Ikke funnet
Største utfordring nå er at kvinnen ikke er funnet. Politiet skal også gjennomføre nye søk og datatekniske undersøkelser. Utover dette er de tilbakeholdne med opplysninger.

Den siktede ektemannen vil bli avhørt igjen tirsdag og framstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett onsdag ettermiddag. Politiet er for øvrig interessert i flere vitner som var på eller ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april.

– Vi prøver å klarlegge om hun kan ha vært på ferjekaia. Vi prøver å få bekreftet eller avkreftet om hun var med ferja 23.30, sier Nord-Varhaug.

Politiet vil ikke gå inn på hva som er den siste sikre observasjonen de har av den savnede.

Ekteparet Müller flyttet til Norge fra Tyskland for om lag fem år siden og bosatte seg i Forsand i Rogaland med sine to barn. Politiet har vært i kontakt med kvinnens familie for å høre om hun kan ha reist noe sted frivillig og vil samarbeide med tysk politi om det skulle bli aktuelt med vitneavhør i Tyskland.

Barna er tatt hånd om av barnevernet etter at faren ble pågrepet og siktet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag