RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kolliderte etter tre flasker sprit

Sist oppdatert:
33-åringen hadde hele 2,99 i promille fem timer etter han kolliderte morens bil.

(iBergen.no) Mannen taklet svært dårlig at samboeren hans forlot ham høsten 2006. Samme dagen som bruddet var et faktum gikk han direkte til Vinmonopolet på Sartor senter der han kjøpte tre helflasker med brennevin.

Drakk tre flasker
I løpet av kvelden og natten satte han til livs samtlige tre flasker. Da han neste dag la ut på en kjøretur i morens bil var han kraftig beruset.

Ved Foldnesveien i Fjell var han nær å kjøre inn i en møtende bil. Under rettssaken mot ham i Nordhordland tingrett denne uken forklarte føreren av den andre bilen at 33-åringen suste forbi tett opptil hans bil, slik at sidespeilet ble revet av og bildøren ripet opp.

Kolliderte ved skole
15 minutter senere kjørte den stupfulle mannen utfor veien like ved en barneskole. Bilen fikk store skader i sammenstøtet med en lecamur, mens 33-åringen fikk hode- og nakkeskader etter å ha slått hodet i frontruten.

Fem timer etter ulykken ble en blodprøve tatt av mannen. Den viste skyhøye 2,99 i promille.

Selv husker mannen ingenting fra verken kjøreturen eller ulykken.

- Ville ikke kunnet stoppe
Tingretten karakteriserte saken som svært alvorlig og mente det var spesielt klanderverdig at 33-åringen hadde fyllekjørt like ved en barneskole i skoletiden.

«Tiltaltes sterke beruselse tilsa at han neppe hadde vært i stand til å stoppe dersom det tilfeldigvis hadde befunnet seg et hinder i kjørebanen.» heter det i dommen.

Det ble også vektlagt at han to ganger tidligere er domfelt for promillekjøring.

Promilleprogram
Men trass i at den hasardiøse kjøringen kvalifiserte til ubetinget fengsel, valgte retten å gjøre straffen betinget på det vilkår at 33-åringen gjennomfører et promilleprogram.

Han ble derfor idømt 36 dager betinget fengsel samt en bot på 8000 kroner. I tillegg mister han førerkortet i tre år.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere