RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jenta ble skadet i gymtimen på Sande skole. Nå får hun 671.000 kroner i erstatning.
Jenta ble skadet i gymtimen på Sande skole. Nå får hun 671.000 kroner i erstatning. (Tidens Krav)

Kolliderte med lærer i gymtimen, får 671.000 i erstatning

Sist oppdatert:
Jente ble skadet i skoletime.

Tidens Krav: En jente fra Sunndal er av Frostating lagmannsrett tilkjent 671.000 kroner i erstatning etter at hun ble skadet i en gymtime på Sande skole i 2008.

Det er driva.no som omtaler dommen.

If skadeforsikring er nå dømt til å betale jenta erstatning for halebensbruddet hun fikk etter møtet med læreren i gymnastikksalen.Det ble spilt stikkball, og den da 11 år gammel jenta stanget inn i den 1,90 meter høye og 90 kilo tunge læreren. Jenta falt i gulvet og og traff en usikret radiator. Resultatet var at hun brakk halebeinet.

19 prosent invalid

Det skal ifølge dommen ha tatt jenta nesten ett år å få fastlegen hennes til å forstå at hun kunne ha en skade i halebeinet og få henvist henne til røntgen. Røntgenbildene viste brudd på halebeinet og feilstilling på beinet. På bakrunn av dette er jenta kjent 19 prosent invalid. Hun må ha spesialtilpassede møbler.

Foreldrene til jenta gikk til sak, men tingretten frikjente forsikringsselskapet og skolen da saken ble behandlet der. Foreldrene til jenta anket saken inn for lagmannsretten. 12. november ble det avsagt dom.

Lagmannsretten mener det var uaktsomt av læreren å delta i stikkballspillet med de langt mindre og lettere elevene. Et flertall i lagretten mener både skole og lærer burde forstå at skjevforholdet kunne representere en fare for skade på elevene.

Avvist av Pasientskadenemnda

Lagmannsretten legger denne uaktsomheten til grunn når If, som er skolens assurandør, dømmes til å betale den nå 18 år gamle jenta skadeerstatning.

Det er tidligere også søkt om pasientskadeersatning, men søknaden ble avvist. Heller ikke anken til Pasientskadenemnda førte fram. Pasientskadenemnda var derfor en del av søksmålet da saken ble behandlet i tingretten. Nemnda ble frikjent der, og denne delen av saken var ikke en del av anken som endte med erstatning til jenta.

Les flere saker hos Tidens Krav


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere