RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kolobnev har signert

Team Katjusja Alexandre Kolobnev
Team Katjusja Alexandre Kolobnev Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
30-åringen tilbake i konkurranse denne sesongen.

I februar ble Aleksander Kolobnev frikjent for dopingbruk.

På det tidspunkt var de aller fleste proffstallene fyllt opp, og det lyktes ikke 30-åringen å finne seg en ny arbeidsgiver.

Nå er det klart at Hans-Michael Holczer likevel har funnet plass til ham hos Katjusja. Det var også rytteren tidligere arbeidsgiver.

- Jeg er veldig glad for å motta et tilbud fra Katjusja. Jeg har vært igjennom en tøff periode, men jeg har lagt det bak meg allerede. Jeg takker det russiske sykkelforbundet og president Igor Makarov for all støtte, sier Kolobnev.

I juli i fjor ble han kastet ut av Tour de France med dopingmistankene hengende over seg. Kolobnev testet positivt for det vanndrivende middelet Hydroklortiazid. Stoffet kan benyttes for å kamuflere dopingbruk.

Det russiske forbundet landet på en mindre bot til utøveren i høst. En avgjørelse UCI anket inn til idrettens voldgiftrett. Der ble Kolobnev altså frifunnet i februar, og når han er tilbake fra en skade han pådro seg under trening - vil han konkurrere for Katsjusja denne sesongen.

- Jeg tror jeg har motivasjon og krefter nok til å forsterke laget i klassikerne i tillegg til andre ritt denne sesongen, uttaler han.

I løpet av et tøft sykkelår, ble også Kolobnev beskyldt for å ha latt Alexandre Vinokourov vinne 2010-utgaven av Liège-Bastogne-Liège mot betaling. Ingen har riktig nok klart å bevise anklagene mot Kolobnev og Vinokourov.

PS! Norske Alexander Kristoff sykler også for Katsjusja-laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere