RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økologisk landbruk på 5,1 prosent av norske jorder

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Peter Tálos): Til tross for at landbruksarealet i Norge går ned, holder andelen areal som drives økologisk seg stabil på 5,1 prosent viser tall fra Debio. Samtidig stiger etterspørselen etter økologiske varer.

I sin årlige oversikt over det økologiske landbruksarealet i Norge, viser det økologiske kontrollorganet Debio at det er en liten nedgang i økologisk areal fra 2011. Inkludert det som betegnes som karensareal, områder under omlegging til økologisk produksjon, utgjør det totale landbruksareal til økologisk drift i Norge 5,6 prosent.

- Første halvår i 2012 økte salget av økologisk mat med 11 prosent her i landet. Likevel viser Debios ferske tall at den tidligere veksten i økologiske areal nå har flatet ut. Det ser ut til at norske bønder nå er mer avventende med hensyn til omlegging til økologisk drift, sier daglig leder Regine Andersen i en pressemelding.

Det er i trøndelagsfylkene de største økologiske jordbruksarealene befinner seg i dag. I løpet av 2012 har imidlertid arealet i disse fylkene gått noe tilbake. I Vestfold og Østfold er det derimot notert økning i fjor.

- Buskerud, Telemark, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag er fylkene som er kommet lengst på veien mot regjeringens mål om 15 prosent økologisk matproduksjon i 2020, går det fram av oversikten fra Debio. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere