RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom deg over flausen

Sist oppdatert:
Gjorde du noe du ikke skulle gjort på julebordet? Slik kommer du over flausen

(SIDE2): Det fins nesten ikke grenser for hvor mye dumt det går an å finne på både med og uten alkohol i kroppen. Det kan dreie seg om alt fra et dårlig jobbintervju, en pinlig date eller et dårlig møte med svigers, til å dumme seg ut på fest med kolleger, kline med sjefen eller skjelle ut noen du kanskje ikke har et så godt forhold til.

Kjenner du deg igjen? Fortvil ikke. Det fins faktisk noen gode triksfor å komme over disse flausene, ifølge Ask Men .

1. Koble ut flausen

Helt seriøst, slutt å plage deg selv med å tenke på det. Hva var det du gjorde galt? Ødela du jobbintervjuet fordi du ikke hadde forberedt hva dine gode og dårlige sider er? Feilparkerte du bilen så den ble tauet? Det aller første steget for å komme over flausen din er, enkelt nok, å slutte å tenke så innmari mye på den og gjenskape den i hodet ditt hele tiden. Få litt perspektiv på sakene, det kan du komme langt med! Det er et godt råd å fri seg fra den litt narsisistiske tankegangen. Den lurer deg nemlig til å tro at alt du gjør i denne verden er veldig viktig. Noen ganger er det faktisk ikke så viktig.

2. Innse problemet

Der står du, alene i heisen med jenta eller gutten du har vært hemmelig forelsket i det siste året. Når du endelig har tatt mot til deg og sier hei, klarer du selvfølgelig å spytte ut en liten matrest etter lunsjen, som dere begge legger merke til havner på genseren hans eller hennes. Akkurat der og da skulle du sannsynligvis ønske at hullet i heisen bare åpnet seg for deg så du kunne forsvinne.

Å koble ut denne flausen betyr faktisk å innse hva du gjorde. Det var flaut, men hvorfor blir du fortsatt flau en hel dag etter? Altfor ofte går vi rundt og angriper disse flaue øyeblikkene på samme måte som vi til en viss grad behandler sorg.

Det fins fem faser:

a) Nektelse. «Dette skjedde ikke»

b) Sinne. «Åh! Hvorfor brukte jeg ikke tannpirkeren jeg fikk på restauranten??»

c) Kjøpslå med seg selv. «Hva ville jeg ikke gjort for å kunne gjennoppleve øyeblikket og endre det»

d) Depresjon. «Jeg er en idiot»

e) Aksept. «Nå kan jeg le av det»

3. Vurder konsekvensene

Å få ut igjen bilen din etter at den er tauet kan kanskje koste deg noen lapper, som du egentlig hadde tenkt å bruke på noe annet. Og nå har du et problem fordi du ikke kan gå på byen til lørdag, som tilfeldigvis var kvelden du endelig hadde tenkt å sjekke opp drømmedama eller drømmetypen du har siklet på lenge. Typisk!

Vel, det er bare slike ting som skjer for å lære deg litt om tålmodighet. En konsekvens defineres av resultat og løsning. Du kan faktisk være skyldig i å legge grunnlaget for en slik konsekvens før det skjer.

4. Utsett videre diskusjon

Mens du jobber med å komme over flausen, sett deg et mål for hvor mye tid det må gå før du kan snakke om flausen igjen.

Blir det gjort rett og av vanlige, fornuftige folk, vil nok disse øvelsene fremstå som gamle ganske raskt, men det er også noe av poenget. Denne påminnelsen er nyttig når det gjelder å komme over slike flauser og laget for å få deg til å forstå at verden er et sted hvor folk er travle, og verden er full av defekter og ting som ikke går som de skal.

Og husk at det er garantert ikke den siste flausen du kommer til å gjøre i ditt liv!

Så kom over det, og gå videre til neste flause.

Er du fornøyd med oss? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere