RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom deg ut i regnet!

Når regnet pøser ned, bør du komme deg ut og fotografere. Se de fantastiske bildene her!

Når det regner som verst, blir de fleste av oss fristet til å holde seg innendørs der det er varmt og tørt. Men for en fotograf er ikke dårlig vær noen unnskyldning til å ikke gå på jakt etter spennende motiver. En regnværsdag er ofte proppfull av muligheter for interessante fotografier.

Før du setter i gang
Før du setter avgårde er det viktig å beskytte kameraet. Invester i en kameraveske som tåler vann, og ta med deg plastposer som kan forsegles til å dekke til både kamera, minnebrikker og objektiver.

Gjem deg under tak, eller på et tørt sted når du fotograferer om det er mulig, ta ellers med paraply eller regnjakke som kan dekke både deg og utstyret.

Regn reflekterer ikke lys, så du må være forberedt på mørke tilstander. Bruk gjerne en høy ISO-verdi, bruk lang lukkertid eller stor blenderåpning, og vurder å ta med deg stativ. Hvitbalansen bør settes til "overskyet", eller stilles inn manuelt.

Opptakten
Om du passer på å sjekke værmeldingen kan du ofte forberede deg på en regnskur. Fotografer opptakten til en storm, de dramatiske skyene som oppstår under disse omstendighetene skaper en flott bakgrunn, eller kan i seg selv være et spennende motiv.

Sterke farger
Objekter med sterke farger står ut i ellers grå omgivelser. Fallende regn ser flott ut på bilder om man klarer å fryse dem slik som her.

Paraplyer
Paraplyer ser flotte ut i bilder, enten det er mange av dem eller bare en, om de er fargesterke eller monokrome.

Mønster
Se etter mønsteret som skapes når regnet treffer vanndammer.

Lyn
Med regn følger ofte lyn, et virkelig spektakulært motiv. Sjekk værmeldinga og still deg opp litt før uværet tar til, still inn på minste blenderåpning, og braketter til du får eksponeringen rett. Med bulb-funksjonen kan du åpne lukkeren for det begynner å lyne, og lukke den med engang det slutter.

Ettervirkningene
Fotografer ikke bare selve regnet, men også ettervirkningene av det. Etter en regnskur dukker mange flotte detaljer opp, solskinn som bryter gjennom mørke skyer, delikate regndråper som henger på spindelvev eller planter, regnbuer...

Regndråper gjør at spindelvev ser nesten ut som et smykke.

En regnskur på kvelden gjør mørk asfalt til speil som reflekterer omgivelsene i sterke farger.

Etter regnet kommer også regnbuen.

Denne saken er hentet fra fotonettstedet Fotopia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere