*Nettavisen* Nyheter.

Kom dere ut av krisen

Er forholdet inne i en krise? Vi forteller hvordan dere kommer ut av knipen.

18.08.08 10:21

(SIDE2): Å få et forhold til å fungere krever innsats fra begge parter, og det er ingen tvil om at det må jobbes med enhver relasjon.

Føler du at ditt forhold har kommet ut av kurs, trenger du ikke å fortvile. Ved hjelp av noen enkle tips kan du og din partner igjen få forholdet på riktig bane.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Felles aktiviteter
Om dere gjør lite sammen, kan det bety at dere har beveget dere i ulik retning. Det er da viktig å gjøre ting sammen, og finne tilbake til felles aktiviteter.

Tid alene
Mens noen sliter med at de gjør for lite sammen, er det også de som gjør for mye sammen. I et parforhold må man gi hverandre tid og rom for å være alene og dyrke sine egne interesser. Man må være bevisst på og se hverandres ulikheter.

Se likheter og ulikheter
I et parforhold kan man ikke forvente at man er helt like. Man må greie å se hvilke likheter og ulikheter man har, og jobbe med forholdet ut ifra disse.

Glede
Det er viktig å fokus på det som er positivt i forholdet, og gleden ved å være sammen. Har man mye fokus på det negative, kan forholdet fort falle sammen. Unngå negativitet, både i større krangler og i hverdagslig småkritikk.

Mål og drømmer
Finn felles mål og drømmer, og jobb mot disse.

Kommunikasjon
Vi har mange ganger nevnt hvor viktig det er med kommunikasjon. Bli tydeligere med kommunikasjonen, og hva man forventer og ønsker.

Nærhet
Gjenskap nærheten i relasjonen. Dette kan både være fysisk eller psykisk. Lytt til hverandre, og klem hverandre oftere, det er en god start.

Konflikthåndtering
Når dere håndterer konflikter, er det viktig å være bevisst på hvordan dere løser konfliktene, og at dere er konstruktive. Om ikke kan det lett gå over styr, og dette kan få uheldige konsekvenser.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

(Kilde: expressen.se)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.