RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom fra Fort Gay - kastet ut av Microsoft

Sist oppdatert:
Microsoft trodde ikke at Fort Gay var en virkelig by.

Spillnettsamfunnet Xbox Live er et pulserende sted å være, med over 20 millioner medlemmer. Da følger det naturlig nok med en del personer som synes det er morsommere å slenge dritt enn å bidra til samfunnets vel og ve. Etter hvert som problemet økte, opprettet Microsoft en egen kontrollgruppe som slår ned på ufin oppførsel.

Dette rammet nylig 26 år gamle Josh Moore, som oppdaget at Xbox Live-kontoen hans var suspendert. Grunnen? Han hadde oppgitt hjembyen som Fort Gay.

- Først tenkte jeg, «Wow, noen tror jeg bor i den mest homofile byen i West Virginia». Jeg ble sint, det føles som om de hater homofile mennesker, sier Moore til CBS News.

Fort Gay er en liten by i West Virginia på grensen til Kentucky, med litt over 800 innbyggere.

Truet med permanent utestenging

Dette trodde imidlertid ikke Xbox LIVE Enforcement Team noe på, og sparket Moore midlertidig ut av tjenesten. Det hjalp heller ikke at Moore ringte supporttelefonen og forklarte at Fort Gay ikke var en tulleby. Microsoft truet snarere med å avslutte medlemskapet permanent.

- Jeg ba dem om å google byen, og ga dem postnummeret, 25514. Personen hos Microsoft svarte bare «Jeg kan ikke hjelpe deg», forklarer Moore.

Ordføreren i den lille byen, David Thompson, får også nyss i saken, og han forsøker å ringe Microsoft. Men uten hell.

- Jeg ble fortalt at navnet på byen ikke var relevant, sier han til nyhetskanalen.

- Vi gjorde en feil

Saken vandret etter hvert lenger opp i microsoftsystemet og kom til slutt fram til Microsofts lisenssjef for Xbox Live, Stephen Toulouse. Han forklarer at når et ord eller uttrykk klages inn til kontrollgruppen, kommer ordet uten kontekst. Personen som behandler klagen avgjør bare om ordet i seg selv kan oppfattes støtende.

- Dessverre var det det som skjedde i dette tilfellet. Da jeg ble klar over problemet opphevet vi suspensjonen. I dette spesifikke tilfellet har vi gjort en feil, og kommer til å gjøre det bra igjen, sier Toulouse til CBS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere