*Nettavisen* Nyheter.

Kom i form med datterens barsel-app

I FORM MED BARSELAPP: Datteren Ann Merethe Ruud Claesson hadde nettopp trent seg opp etter fødsel, og mente programmet hun hadde kjørt kunne passe pappa Roger Ruud bra. Så han ga seg i kast med "i form etter fødsel"-programmet. Foto: Henning Gulbrandsen Foto: (OA.no)

Hopplegenden hadde ikke trent siden 1997 da «Mesternes Mester»-invitasjonen fra NRK kom.

(OPPLAND ARBEIDERBLAD): Da det ble klart at Roger Ruud (55) skulle delta i Mesternes Mester, fant han ut at han måtte komme i litt bedre form.

- Jeg begynte med et slags fødselsprogram, eller hva det heter, flirer hopplegenden.

- Det var dattera mi som fiksa det.

30 minutter

Datteren er tidligere håndballspiller Ann Merethe Ruud Claesson. Hun hadde nettopp trent seg opp etter fødsel, og mente programmet hun hadde kjørt kunne passe far bra.

- Han har gjort jobben sjøl. Jeg ga ham bare appen og sa «dette kan du kjøre». Det var et 30 minutters intensivt styrkeprogram, uten vekter, forklarer hun til OA.

Far Roger var imidlertid noe skeptisk. Han kunne ikke se for seg at trening uten ordentlige vekter var noe poeng.

- Jeg holdt i 13 minutter. Det var beinhardt. Fader, det tar på altså. Jeg klarte ikke å gjennomføre det i starten, innrømmer Roger'n.

- Han hadde lagt seg ned på golvet da jeg kom for å se hvordan det gikk, legger Ann Merethe lattermildt til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Da han la seg i trening seks uker før tv-opptakene til Mesternes mester begynte, hadde han ikke trent på 16 år. Det skulle ingen tro. Foto: Henning Gulbrandsen

God fysikk

Så langt har Ruud imponert over en million norske seere med imponerende fysikk. Forrige lørdag knuste han blant andre roeren Knut Holmann i en øvelse som satte magemusklene på alvorlige prøvelser.

Sjøl påstår hoppikonet at han ikke har trent siden han fikk Twar i Innsbruck i 1997.

- Neeeei ... Jeg har kjørt en del motocross, da. Det er tøffere enn folk trur. Det, og boksetrening. Boksing drev jeg en del med da jeg hoppet aktivt, sier bestefar Ruud, som før lørdagens program leder hele konkurransen.

Lærte å svømme

Før innspilling hadde Ruud halvannen måned på å komme i skapelig form.

- I tillegg til programmet Ann Merethe ga meg, svømte jeg en god del. Det er noe av den beste treninga jeg har drevet med.

Roger'n har vært nær ved å drukne opptil flere ganger. Som smågutt falt han blant annet ned i en brønn.

- Jeg vet ikke om det har vært medvirkende til at jeg aldri har likt vann, men det er godt mulig. Jeg lærte i hvert fall ikke å svømme før i april i fjor, en måned før jeg dro til Italia.

På sin første svømmetur klarte han 12 meter. Etter intensiv trening svømte han 13 lengder i 25-metersbassenget.

Klikk på bildet for å forstørre.

MESTERNES MESTER: Ruud fant ut at han måtte komme i litt bedre form, da det ble klart at han skulle delta. Foto: (NRK)

- Det er langt det, uten å sette beina nedi, flirer 55-åringen.

Gode minner

Lørdag ble det sendt en ny episode Mesternes Mester. Med Roger'n på topp.

- Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger. Jeg er på Facebook. Der legger jeg ut en liten rapport etter hver sending. Hva jeg synes om øvelsene og slike ting. Det er stort sett mellom 300 og 600 «likes». Det er jo litt artig da, innrømmer han.

Ruud kan selvfølgelig ikke si noe om hvordan det gikk til slutt, men understreker at det var noen fantastiske uker i fjor sommer.

- Det er først når du bor innpå folk at du lærer dem å kjenne. Fy fader for en bra gjeng. Ingrid Kristiansen, for eksempel, hu er ei bra dame, uansett hva andre måtte si. Og Kim Rygel, tvers igjennom en kjernekar, sier Roger Ruud.

Se video på OA.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag