RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ERIC MILLER (REUTERS)

Komiker fikk viktig senatorpost

Komiker Al Franken sikret demokratene flertall i Senatet.

President Barack Obama og demokratene har sikret seg flertall i Senatet etter at den høyeste rettsinstansen i delstaten Minnesota besluttet at komiker Al Franken fikk flest stemmer i Senatsvalget i november.

På valgnatten fikk republikaneren Norm Coleman flest stemmer, men en omtelling viste at Franken hadde flertallet, melder BBC.

Klart flertall
Nå har demokratene 60 av de hundre setene i Senatet.

Demokratene trenger tre femtedelers majoritet av stemmene i Senatet for å få gjennom saker, noe de nå har. Demokratene kan naturligvis ikke belage seg på alltid å få alle de 60 stemmene, men det understreker likevel partiets dominans i Senatet.

Republikaneren Coleman har kjempet en lang kamp i rettsvesenet for å prøve resultatet i omtellingen med argument om at flere av stemmene ble avvist i den nye runden.

– Høyesterett har tatt sin beslutning og jeg vil rette meg etter dette resultatet, sier Coleman.

Gjennombrudd på TV
Franken fikk sitt gjennombrudd i det populære TV-programmet Saturday Night Live. Deretter skrev han en rekke bestselgere og var programleder i den liberale radiokanalen Air America.

– Innbyggerne i Minnesota har endelig fått den briljante og hardtarbeidende, nye senatoren de stemte på i november, og får dermed den representasjonen de fortjener, sier den demokratiske majoritetslederen Harry Reid i en uttalelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere