*Nettavisen* Nyheter.

Komiker fikk viktig senatorpost

Foto: ERIC MILLER (REUTERS)

Komiker Al Franken sikret demokratene flertall i Senatet.

President Barack Obama og demokratene har sikret seg flertall i Senatet etter at den høyeste rettsinstansen i delstaten Minnesota besluttet at komiker Al Franken fikk flest stemmer i Senatsvalget i november.

På valgnatten fikk republikaneren Norm Coleman flest stemmer, men en omtelling viste at Franken hadde flertallet, melder BBC.

Klart flertall
Nå har demokratene 60 av de hundre setene i Senatet.

Demokratene trenger tre femtedelers majoritet av stemmene i Senatet for å få gjennom saker, noe de nå har. Demokratene kan naturligvis ikke belage seg på alltid å få alle de 60 stemmene, men det understreker likevel partiets dominans i Senatet.

Republikaneren Coleman har kjempet en lang kamp i rettsvesenet for å prøve resultatet i omtellingen med argument om at flere av stemmene ble avvist i den nye runden.

– Høyesterett har tatt sin beslutning og jeg vil rette meg etter dette resultatet, sier Coleman.

Gjennombrudd på TV
Franken fikk sitt gjennombrudd i det populære TV-programmet Saturday Night Live. Deretter skrev han en rekke bestselgere og var programleder i den liberale radiokanalen Air America.

– Innbyggerne i Minnesota har endelig fått den briljante og hardtarbeidende, nye senatoren de stemte på i november, og får dermed den representasjonen de fortjener, sier den demokratiske majoritetslederen Harry Reid i en uttalelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.