*Nettavisen* Nyheter.

Komikere for Pakistan

Mandag står flere av landets beste komikere på scenen for å bidra med sitt til inntekt for en ny barneskole i Pakistan.

05.02.06 13:21

(SIDE2): Initiativtaker er Zahid Ali - kjent fra «Rikets Røst». Med seg har han fått en rekke store komikernavn, og festlighetene vile finne sted på Cafe Stenersen mandag klokken 19.

Målet er å få inn nok penger til å bygge en barneskole i Azad Kashmir i Pakistan. Området ble like før nyåret hardt rammet av et jordskjelv.

Måtte gjøre noe
- Jeg skjønte ikke konsekvensene av ulykken før jeg leste pakistanske aviser, forteller Zahid Ali til side2.no.

- Jeg følte jeg måtte gjøre noe og gikk inn på internett for å se om det var noen kontoer jeg kunne støtte med en hundrelapp - sånn som er vanlig, forklarer han.

- Det var jeg kom på ideen med å arrangere en komikerkveld hvor pengene skulle gå til bygging av en ny barneskole, sier komikeren.

Og komikerkveld blir det. Den største samlingen av komikere på en scene noensinne i Norge.

Øremerkes skolen
Pengene går til Fondet «Presidental Relief Fund» som driftes av den Pakistanske Ambassade. Pengene øremerkes til bygging av skolen. Ved oppnåelse av bare 200.000,- vil dette bli «Skolen komikerne bygde» - i sin helhet.

Komikerne som skal delta er Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Herodes Falsk, Adam A. Scjhølberg, Tom Mathisen, Jon Schau og selvfølgelig Zahid Ali.

- Det var ikke noe stress å få fatt i disse folka. Alle er gode venner og det tok ikke mer enn et kvarter eller noe å få dem til å si ja, sier en fornøyd Ali.

Konfransier er Jånni Kristiansen, og kunstrock-kompinisten Jono El Grande vil bidra med egenkomponert musikk under showet.

- Det er fortsatt noen billetter igjen som man kan få kjøpt på posten, avslutter Ali.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag