RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komisk skrekk med Murphy

99 gjenferd og en familie på ville veier i et gudsforlatt herskapshus på et avsidesliggende sted, blir en uhyggelig morsom familiekomedie fra Disney.

Spøkelseshuset (The Haunted Mansion) USA, 2003. Regi: Rob Minkoff. Med: Eddie Murphy, Jennifer Tilly, Terence Stamp, Wallace Shawn, Marsha Thomason, Aree Davis, Marc John Jefferies, Nathaniel Parker, Dina Waters.

Aldersgrense: 11 år.

Det som skulle være en hyggelig dagsutflukt, blir til et dramatisk døgn for familien Evers som blir innesperret i et herskapshus, hvor de døde regjerer.

Eddie Murphy spiller den dumdristige eiendomsmegleren Jim Evers som aldri kan si nei når et hus skal selges. Optimistisk tar han med seg kone og to barn for å se på sitt siste kupp.

- Det tar bare tjue minutter, sier han. Etter hvert får vi se at det er slettes ingenting som «bare tar tjue minutter».

Med ett de tar seg inn på eiendommen, lukkes portene. Et voldsomt tordenvær bryter ut, og familien på fire må overnatte i den falleferdige villaen. Der hersker den eksentriske Mester Gracey, synlige og usynlige skapninger.

Det er den ordknappe, mystiske og ikke minst uhyre gamle butleren Ramsley (Terence Stamp) som framlegger historien, og guider oss gjennom de utallige rommene og salene i det uhyggelige slottet. Men tross all denne uhyggen, bobler det også mye humor i denne spøkelsesgryta.

Regissør Rob Minkoff vet nøyaktig hvordan en spøkelseshistorie utvikler seg, og holder et stramt regigrep om de frittgående gjenferdene sine mens musikken spøker i bakgrunnen. Selv om spenningen tidvis er deilig intens, er historien så forutsigbar at man hele tiden vet når man skal svette. Men gode skuespillerprestasjoner, spesielt blant de udødelige, gjør likevel sitt for at filmen er verd et besøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere