*Nettavisen* Nyheter.

Komiske sex-reaksjoner

Foto: Det Nye (Faksimile)

Det bør være et tankekors for kritikerne at KrF-formann Dagfinn Høybråten tar nestlederens posering i enkel svart kjole med et gjesp.

22.03.10 11:46

Nestleder Inger Lise Hansen fronter den liberale fløyen i et Kristelig Folkeparti som sliter med å finne seg selv.

Det gjør henne lagelig til for hugg, men helgens «sjokk» er så lite sjokkerende at det er vanskelig å skjule en gjesp.

Hansen har gjort som et utall politikere før henne - hun har stilt til fotosession og intervju i ukebladet Det Nye. Bladets stylister har sminket og frisert henne etter alle kunstens regler, KrF-politikeren har posert i ulike kjoler som ikke er med dristige enn at de kunne passert i en litt frilynt begravelse.

I samme intervju uttaler Hansen at hun liker å kle seg sexy for å provosere de mest konservative i partiet.

Denne miksen har så Det Nye solgt inn til VG, og tabloidavisen koker blandingen sammen til et lørdagsoppslag.

KrF-topp poserer i undertøy VIL VÆRE SEXY for å provosere.

Personlig synes jeg sjangeren hvor politikere og kjente personer lar seg dolle opp (eller kle av) i kvinneblader er nokså tåpelig. Men jeg har problemer med å la meg forarge mer over Inger Lise Hansen enn tidligere politikere som har ligget henslengt på et bilpanser eller med en flytende kjole rundt seg i et tjern.

Men ut rykker the usual suspects (som i denne sammenheng ikke skal oversettes til de vanligvis suspekte) - Anita Apelthun Sæle og Vebjørn Selbekk i Dagen Magazinet, som spår at Inger Lise Hansen nå blir feid ut av partiet. Man kan nesten lure på hvorfor journalistene ikke også gravde frem Børre Knudsen og Finn Jarle Sæle!

Selbekk personlig har ikke noe problem med bildene, men mener at Inger Lise Hansen har et problem når hun må ut å forklare, dementere og ta avstand hver gang hun havner på en forside.

Det kan nok være et poeng, men KrF-politikeren hadde neppe sett for seg VGs dryge vinkling av de relativt ufarlige bildene.

Men de konservativt religiøse er ikke alene. Kommentator Elin Ørjasæther i nettavisen E24 kaller Inger Lise Hansen en «taper», og diverse PR-rådgivere tilbyr sine tjenester, fordi bildene - ifølge PR-rådgiver Jarle Aabø - «svekker omdømmet hennes betraktelig».

Mon det. Kanskje er den jevne velger atskillig mer avslappet enn som så.

Til alt hell tar de mest profilerte KrF-politikerne hele affæren med ro. Verken Knut Arild Hareide, Dagfinn Høybråten eller Valgerd Svarstad Haugland lar seg sjokkere av en politiker i svart kjole.

Når KrF-lederne selv klarer å trekke på skuldrene og smile over hele Sexgate, bør det være en vekker for resten av de nymoralske.

Dessuten er det lite holdepunkter for at KrF har tapt særlig på tidligere perioder hvor eksempelvis Valgerd Svarstad Haugland tinte litt opp i krokene på enkelte bedehus.

Hvis det mest frivole vi kan tilgi norske toppolitikere er å gå Birkebeinerrennet, så blir norsk toppolitikk enda mer kjedelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.