RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommentar: Fjell må gå

Sist oppdatert:
Konsernsjef Olav Fjells posisjon var svak etter at Statoils internasjonale sjef gikk av og styret kritiserte Fjell. Når også styreleder Leif Terje Løddesøl går, er det nesten utenkelig at Fjell overlever
Les også: Løddesøl går fra Statoil

Sent søndag kveld meldte Statoils styreleder Leif Terje Løddesøl at han trekker seg. Løddesøl er av den oppfatning at hans mulighet for effektivt å lede styret er redusert, heter det i en melding fra Statoil

Samtidig er det innkalt til et nytt styremøte om Iran-saken. Statoil melder at flere av styrets medlemmer har gitt uttrykk for at de har behov for utdypende informasjon og diskusjon omkring den kansellerte konsulentavtalen med Horton Investment.

Samtidig opplyses det at alle de interne "kontrollørene", Stig Bergseth, direktør for helse, miljø og sikkerhet, David Platts, leder for konsernsikring, og direktør Svein Andersen, sjef for konsernrevisjon, skal delta på møtet.

Platts og Andersen hadde i lang tid forsøkt å få Statoil-ledelsen og styret til å ta tak i Horton-saken, uten å lykkes. Det har også blitt rettet kritikk etter at Platts ikke deltok på forrige styremøte.

Det er vanskelig å tolke det som nå skjer som noe annet enn kritikk fra deler av styret mot den informasjonen de fikk før styremøtet i forrige uke, da Olav Fjell ble kritisert, men samtidig fikk fortsatt tillit fra styret, etter en totalvurdering.

Nå har både Olaf Fjells underordnede, internasjonal sjef Richard Hubbard, og Fjells overordnede, styreleder Leif Terje Løddesøl, gått av.

Samtidig er de ansatte, som er representert i styret, meget kritiske til Fjell.

Dermed kan Fjell bli den tredje av tre mulige Statoil-sjefer som må gå etter skandaler. I alle tilfellene har også styrelederen gått.

Det er også ganske klart at argumentasjonen styret fremførte forrige uke var lite prinsipiell ( Kommentar: Nåde for rett i Statoil ). Man avviste ikke at Horton-avtalen kan være korrupsjon, man forsøkte ikke å påstå at Fjell ikke var informert, og man fastholdt at Statoil skal holde seg unna alt som ligner på korrupsjon.

I stedet valgte man å fokusere på at Fjell har gjort en god jobb.

Det er ikke sikkert det holder gjennom et styremøte til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere