RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommentar: Herregud Hegnar

Sist oppdatert:
Kommentar: Han har kjempet for likebehandling av medier, men fredagens utspill fra Hegnar er veldig skuffende
Kapital-reaktøren og Finansavisen-redaktør Trygve Hegnar har kjempet en heroisk kamp for å få lov til å kalle Finansavisen en avis. "Idiotene" i Statens Mediaforvaltning mente nemlig i mange år at Finansavisen ikke var en avis. Det er faktisk sant. Til slutt vant Hegnar og Finansavisen en delvis seier, noe som førte til at avisen mottok pressestøtte.

Desto mer skuffende er det å lese Dagens Hegnar-kommentar i Finansavisen. Denne er knyttet opp mot et av de viktige punktene i sluttforhandlingene i budsjettforliket mellom Frp. og regjeringen.

Hegnar bruker nå dessverre akkurat de samme argumentene Statens mediaforvaltning benyttet mot ham selv. Mediakjendisen reagerer på at mediapolitisk talsmann i Frp., Ulf Erik Knudsen, mener at forskjellen mellom VG og Se og Hør er så liten at de avgiftsmessig ikke bør forskjellsbehandles.

Hegnar skriver:

- Hvis ikke stortingsrepresentant Knudsen ser forskjell på VG og Se og Hør, forstår ikke vi hva han har på Stortinget å gjøre. Det er korrekt at tabloidavisene VG og Dagbladet har mye stoff som er felles med blader som Se og Hør og Her og Nå, men det gjør ikke bladene til aviser, skriver Hegnar.

Hva slag argumenter var det Statens mediaforvaltning i sin tid brukt mot Finansavisen?

Nesten akkurat de samme, bare deres trumfkort var at det var for lite allment stoff og utenriksstoff. Likevel var det åpenbart for alle, utenom for mediebyråkratene, at Finansavisen er og var en avis.

Er man inne i varmen mener man en ting, mens når man er utenfor er forholdet noe helt annet, virker det som.

Det synes åpenbart nå at synsingen innenfor media- og kulturområdet er så preget av subjektivitet og beskyttelse av egne interesser, at politikerne må ta et oppgjør med de sterke mediene og interessegruppene.

Vi håper mediepolitisk talsmann Ulf Erik Knudsen i Frp. fortsetter sin kamp for likebehandling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere