RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommentar: Ikke bind studierenten nå!

Sist oppdatert:
Nå kan du igjen velge mellom fast og flytende rente på studielånet. Her er vårt råd, og våre prognoser for hvilke tilbud du kan vente deg ved neste korsvei
iMarkedet har gjennomgått Statens Lånekasses tilbud om fast og flytende rente nå fra 1. januar. Her er våre råd, og våre prognoser for hvilke renter du kan vente deg fra 1. april.

iMarkedet har de siste kvartalene anbefalt ikke å binde renten i Statens Lånekasse. Så har da også rentene falt og falt.

Nå må du velge igjen, og fristen er 10. januar. Fra nyttår er rentesatsene:

Flytende: 4,2 prosent
Fast 3 år: 4,8 prosent
Fast 5 år: 5,4 prosent

Det betyr at den flytende renten er satt kraftig ned, mens det bare er små endringer på de faste rentene.

Så: Hva gjør du nå?

Det vi allerede vet er at den flytende renten fra 1. april blir satt videre ned, til 3,6 prosent. Tilbudet på faste renter fra 1. april fastsettes basert rentene på statslån med tilsvarende bindingstid gjennom februar.

Basert på nivået på disse lånene nå, ligger det an til videre nedgang i det faste rentene til Lånekassen fra 1. april.

Dersom rentene på statslån blir liggende slik som nå, kan det ventes et tilbud på tre års binding på 4,1 til 4,3 prosent fra 1. april, mens tilbudet på fem år kan ventes rundt 4,8 til 4,9 prosent.

Det har vært en generell nedgang i rentenivået etter at Norges Bank nokså overraskende for mange kuttet renten enda mer i desember. Dette er ikke reflektert i dagens fastrentetilbud fra Lånekassen.

Det meste tyder nå på at neste fastrentetilbud, fra 1. april, vil bli lavere enn nå. I tillegg er den flytende renten lavere enn den faste nå, og vil faller videre ved neste korsvei.

Vårt råd er: Ikke bind renten nå! Ønsker du å binde, så vent i alle fall til tilbudet som kommmer 1. april. Og nyt den lave flytende renten så lenge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere