RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommentar: Tomra-Thorsens triste sorti

Sist oppdatert:
Kommentar: Tomra-sjef Erik Thorsens avgang i det tett fulgte panteselskapet er bare trist. Når skal det lovende selskapet slutte å skuffe
iMarkedet.no har fulgt panteselskapet Tomra og selskapets spennende utviklingsmuligheter tett i lengre tid.

I den tiden har tegn til bedring blitt avløst av enda større skuffelser. Kvartalstallene for fjerde kvartal må sies å være den største skuffelsen så lang.

Sjekk tallene her:

Svak avskjedgave fra Tomra-Thorsen

Tallene viser at vekstcaset Tomra er dødt inntil videre, men et svak guidingen for første halvår. Selskapet ser økte kostnader innen ikke-pantdelen og lite kjøpevillighet fra butikkene fremover.

Kjedene er rett og slett ferdiginvestert i Tomras hovedmarkeder for en stund, mens utviklingen i nye markeder går tregt.

Dette er statusen for det selskapet som ble karakterisert som Norges vekstkonge for bare noen år tilbake. Internasjonal presse kåret samtidig Erik Thorsen & co. til en av selskapene med mest potensiale i hele Europa.

Siste kvartalsrapporten setter også avgangen til den respekterte topplederen Erik Thorsen i et helt annet lys. Analyseselskapet CAR skriver til sine kunder onsdag at "det er mye som tyder på at det ikke var bare lang og tro tjeneste som lå bak sjefens nylige avgang". Det er vi enige i.

En annen ting vi synes er utrolig, er at styreformann Jan Chr. Opsahl ikke skjønte at det burde sendes ut et resultatvarsel til markedet i forkanten av den elendige rapporten.

Oslo Børs forklarer oss at det ikke er noe krav om et resultatvarsel med mindre selskapet har guidet. Vi synes uansett at det hadde vært ryddigere med et resultatvarsel. Resultatet før skatt på 45,5 millioner kroner i fjerde var tross alt mer enn en halvert fra samme kvartal 2003. Det var samtidig 38 prosent under analytikernes konsensusestimater.

I sum ser det ut til at Tomra er sykemeldt som børsyndling i en lang tid. Vi tror at en friskmelding av selskapet ikke vil komme før tidligst om et års tid.

Det gjør Thorsens avgang til en trist historie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere