RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommentarer fra Keith

Sist oppdatert:
iMarkedet har pratet med Fast- og Opticom-eier Robert Keith. Han kommentarer rundt spekulasjonen rundt salg av internett-delen til Fast
Det har vært en rekke spekulasjoner rundt Fast og et mulig salg av selskapets internett-del. iMarkedet har pratet med Robert Keith om dette tirsdag.

Keith sier til iMarkedet at en rekke større selskaper har funnet ut at søk er viktig.

- Store aktører trenger søketjenester. De har sett at selskaper som oss sitter nærmere kunden og informasjonen om brukerne, sier Keith til iMarkedet.

- Det er mye spekulasjoner om det er planer for å selge ut internett-delen av Fast?

- Vi har ikke aktivt gjort noen salgsjobb. Amerikanerne har en tendens til å ville eie kjernen i sine systemer, sier Keith, og mener at Yahoos kjøp av Inktomi viser interessen fra de store internettportalene.

Tidligere har Yahoo meldt om kjøp av internett-delen til Inktomi. Keith sier videre til iMarkedet at Yahoo var i diskusjon med Fast da selskapet kjøpte Inktomis web-søkedel.

- Inktomi hadde vel en omsetning på 40 millioner dollar og break-even, mens vi hadde 8 millioner dollar og et underskudd. De ligger i California, mens Fast holder til i Trondheim, noe som gjorde at dette ble litt vanskelig, sier Keith til iMarkedet.

Keith innrømmer også overfor iMarkedet at Google ble en større konkurrent enn han hadde regnet med.

- Google er vår største konkurrent. Selv om vi mener at vår teknologi er like bra som deres er det ikke tvil om at de har lyktes med sin strategi, sier Keith til iMarkedet.

iMarkedet spurte også Keith om utviklingen til Opticom. Han ønsket imidlertid ikke å kommentere rundt dette før resultatpresentasjonen i neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere