RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommenterer ikke P4-spekulasjonene

Sist oppdatert:
Kinnevik, med Christina Stembeck i spissen kommentererer ikke oppkjøpsspekluasjonene som herjer i P4. Investorene lurer på om svenske vil kjøpe seg opp eller ned i radioselskapet
Les også:

P4 bygger ut nettet (Ny)

P4-aksjen har steget kraftig på spekulasjonene om at den svenske Stenbeck-sfæren kan komme til å legge inn et bud på hele radioselskapet P4.

Bakgrunnen for dette er at Oslo Børs kan bestemme seg for å se på to av selskapene i Stenbeck-sfæren, som er på eiersiden i P4, samlet. Dette kalles grupping.

Konsekvensen av gruppingen at Stenbeck-sfæren kommer over grensen for når selskapet må legge inn bud på hele P4, som er over 40 prosent.

I går påpekte pressetalsmann ved Oslo Børs, Tor Arne Olsen, overfor iMarkedet at Stenbeck-sfæren kan velge å selge seg ned til under 40 prosent i P4 i løpet av fire uker. Dermed unngår Stenbeck-sfæren å gi et bud på hele P4.

Vil ikke kommentere

Stenbeck-selskapet Kinnevik velger å ikke legge spekulasjonene døde. Henrik Persson i Kinnevik, som håndterer presse- og investorspørsmål i denne saken, opplyser til iMarkedet at selskapet velger å ikke kommentere saken.

- Vi har valgt å ikke kommentere dette, sier han til iMarkedet.

- Dere har jo valget til å legge spekulasjonene døde?

- Ja, men vi velger å ikke kommentere dette inntil videre, sier Persson.

Vært oppe før

Det var til Dagens Næringsliv at Oslo Børs' Tor Arne Olsen i forrige uke opplyste at det kunne være aktuelt å gruppe Stenbeck-sfærens selskaper.

Årsaken er at Kinnevik nå fusjoneres inn i Invik, og samlet har disse selskapene over 40 prosent av aksjene i P4.

iMarkedet har også tidligere stilt spørsmålstegn til om ikke Stenbeck-selskapene skulle gruppes. Da kom børsen frem til at det ikke var tilstrekkelig samkvem mellom selskapene til at de burde gruppes.

Nå er altså selskapene fusjonert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere