Gå til sidens hovedinnhold

Kommer med advarsel om Donald Trumps potensielle «sjokk-tropper»

- Vi kommer til å ha en «sjokk-tropp» på 20.000 personer som står klare.

NEW YORK (Nettavisen): Donald Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon sier at det republikanske partiet vil stå klare med tusenvis av «sjokk-tropper» når Trump eller en annen republikaner på nytt stormer inn i Det hvite hus som president.

Se video av uttalelsen i podcasten «Bannon's War Room»:

Hevder Trumps agenda ble forsinket

I et intervju med NBC News sier Bannon at en av hovedutfordringene til Trump da han ble president, var å fylle de tusenvis av byråkratstillingene raskt nok, og med de riktige personene.

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

Ifølge Banon ble Trumps planer forsinket fordi han ikke fikk fylt de 4000 føderale stillingene som han hadde mulighet til, i kjapt nok tempo - og for mange av de som ble ansatt, var lærekurven for bratt fordi de ikke kjente Washington godt nok.

Les også

Nå har pipen fått en helt annen lyd: - Derfor trenger vi Donald Trump

- Sjokk-tropper skal dekonstruere staten

Den tabben skal ikke skje igjen, om og når republikanerne kommer til makten igjen i Det hvite hus, sier Bannon.

Les også: Trump: - Jeg kommer til å knuse ham slik jeg knuser alle andre

- Hvis du skal ta over den administrative staten og dekonstruere den, så må du ha sjokk-tropper som er forberedt og klare til å ta over umiddelbart, sier Bannon til NBC News.

Les også

- Dette er mareritt-scenariet om Trump skulle bli president igjen i 2025

Bannon har lenge hatt et tett forhold til Trump, etter at han i august 2016 ble leder for Donald Trumps valgkamp. Etter valgseieren fikk Bannon en spesialstilling som sjefstrateg og fast plass i USAs nasjonale sikkerhetsråd, inntil han i april 2017 ble fjernet fra rådet.

Les også: Brøt med Trump - fikk «djevelbrev» fra familien

Les også

«Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

Da Donald Trump gikk av som president i januar i år, var noe av det siste Trump gjorde å benåde sin tidligere sjefstrateg, som da var tiltalt for svindel.

Les også: Spinnville påstander om Trumps benådning: - Krever to millioner dollar

- Soleklar seier i 2022 og 2024

Bannons uttalelse om at partiet skal stå klare med tusenvis av sjokk-tropper, kom under en tale i Capitol Hill Club i Washington i forrige uke.

Les også

Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Bannon var invitert dit av en organisasjon som heter Association of Republican Presidential Appointees, som er opprettet for å skaffe ressurser til republikanske politikere som er i posisjon til å kunne ansette folk i føderale stillinger.

Les også: Nå har pipen fått en helt annen lyd: - Derfor trenger vi Donald Trump

Bannon sier i intervjuet at de ønsker å se grupper som har fått god opplæring stå klare til ta over føderale stillinger når den neste republikanske presidenten blir valgt.

Og Bannon er overbevist om at det kommer til å skje allerede i 2024.

Les også

Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

- Vi kommer til å få en soleklar seier i 2022, og det er bare innledningen til den soleklare seieren vi kommer til å få i 2024. Og denne gangen kommer vi til å være forberedt, ha et MAGA perspektiv og MAGA retningslinjer og prosedyrer, sier Bannon, med klar referanse til Donald Trumps «Make America Great Again»-slagord.

Les også: Donald Trumps niese med stikk til familien: - Definitivt den dummeste av dem alle

Les også

Trump: - Jeg kommer til å knuse ham slik jeg knuser alle andre

I intervju refererer Bannon også til den kommende valgseieren i 2024 som en «andre termin», også det med klar referanse til at han tror Trump både vil stille i 2024 og også gå av med seieren.

- Trump kommer til å stille igjen i 2024, det er overhodet ikke noe tvil, sa Bannon i et intervju med Newsmax sommer.

Les også: Avslører: - Derfor havnet Donald Trump på sykehus

- Det er ganske enkelt

I intervjuet med NBC News sier Bannon at planen er å ha 4000 personer som står klare.

Les også: - Dette er mareritt-scenariet om Trump skulle bli president igjen i 2025

Men i Bannons egen podcast «War Room» denne uken, sier han at det ikke vil være nok å bare ha en sjokk-tropp på 4000 personer som står klare når den neste republikanske presidenten tar over. Bannon hevder partiet vil ha hele 20.000 personer som da skal stå klare til å ta over de føderale stillingene.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

- Det vi håper kunne gjøre, er å bygge en base med mennesker som kan være tilgjengelige som et støtteapparat for politiske utnevnte personer som kommer inn for første gang. Det er ganske enkelt å oppnå målene man setter seg, om man bare kjenner reglene, sier Bannon.

Les også

Avslører: - Derfor havnet Donald Trump på sykehus

- Ekstremt urovekkende

Ifølge Huffington Post skal det ha kommet flere sterke reaksjoner på at Banon bruker ordet sjokk-tropper. Sjokk-tropper er et amerikansk uttrykk som brukes som en betegnelse for spesialsoldater som utfører komplisert hasteoppdrag.

Les også

Donald Trumps niese med stikk til familien: - Definitivt den dummeste av dem alle

Mange skal ha funnet Bannons betegnelse «ekstremt urovekkende», spesielt med tanke på opprøret mot Kongressbygningen 6. januar i år.

- Kritikerne hevder at Bannons referanse til sjokk-tropper som skal «dekonstruere staten» synes å være et opprop for et antidemokratisk kupp, skriver Huffington Post.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt