NEW YORK (Nettavisen): En av de mest kontroversielle republikanerne i Kongressen, Marjorie Taylor Greene fra Georgia, kommer med flere oppsiktsvekkende påstander mot president Joe Biden.

Se video av uttalelsen her:

- Biden prioriterer Amerika sist

I en video som ble publisert etter at president Biden holdt sin State of The Union-tale denne uken hamrer Taylor Greene nå løs på presidenten og hevder han ikke er til å stole på fordi han er åpen for utpressing av Russland.

Den kontroversielle republikaneren, som tidligere har fremmet konspirasjonsteorier knyttet til QAnon-nettverket, hevder at sønnen til Joe Biden, Hunter Biden, er årsaken til at den amerikanske presidenten ikke er til å stole på.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

- Presidenten i USA er totalt kompromittert fordi hver eneste verdensleder har innholdet til Hunter Bidens laptop og enda mer for å kunne drive utpressing av ham. Og da er det ikke så rart at Amerika er så svakt, sier Taylor Greene.

Les også: Diskuterer Putins mentale tilstand: - Dette er bisart, det henger ikke på greip

- Vi har ikke en president som kan beskytte Amerika, vi har en president som prioriterer Amerika sist fordi han bokstavelig talt tjener Kina, Russland og verden. Han er en globalist, sier Greene.

Les også: Kontroversiell og forhatt Trump-tilhenger utestengt fra Twitter etter sjokkerende vaksinemelding

- Biden vil ikke beskytte noen av oss

I sin tale kommer hun med svært lite flatterende bemerkninger om presidentens sønn.

- Biden jobber for interessene til Kina, interessene til Russland og for hvem som helst hvor som helst som sitter på bevis til å drive utpressing på grunn av hans seksuelt avvikende, narkovrak, totalt ubrukelige pappa, patetiske og dårlige unnskyldning av en sønn, sier Taylor Green i talen.

Les også: Trumps datter: - Hun er for ekstrem

- Joe Biden har allerede brutt sin ed som president, fordi alt han bryr seg om er å beskytte Hunter Biden og han kommer ikke til å beskytte noen av oss, sier den republikanske kongresskvinnen fra Georgia.

Under State of the Union-talen til president Biden denne uken, begynte Marjorie Taylor Green også å rope ut i Kongressen, da Biden kommenterte den amerikanske grensepolitikken.

- Bygg muren, bygg muren, ropte Greene.

Les også: President Joe Biden kom med et løfte til amerikanske soldater

Hunter Biden etterforskes

Opplysningen om laptopen som Marjorie Taylor Greene kommenterer, går i USA under kallenavnet «laptopgate», og handler om Hunter Bidens laptop som han angivelig skal ha levert inn og/eller glemt igjen på en brukthandel.

Les også: De hemmelige Biden-epostene: - Hysterisk

Opplysningene om laptopen slo ned som en bombe under presidentvalget 2020, og flere medier har publisert innhold, e-poster og bilder fra laptopen.

På laptopen var det i tillegg til kopi av flere SMS og mail mellom Hunter Biden, Joe Biden og andre familiemedlemmer, flere kompromitterende bilder av Hunter Biden der han både var lettkledd og brukte store mengder narkotika.

- Det seriøse svaret mitt er at jeg vet ikke, jeg husker det ikke. Om noen har laptopen min, om den ble hacket, om det i det hele tatt eksisterer en laptop, jeg vet rett og slett ikke, har Hunter Biden selv uttalt i et intervju med «CBS This Morning» om laptopen.

Les mer: Hunter Biden: Husker verken sex med stripper eller «skandale-laptop»

Hunter Biden er for tiden under føderal etterforskning for skattekriminalitet i forbindelse med virksomhet han var involvert i både Kina og Ukraina. Denne etterforskningen startet allerede i 2018, men ble først kjent i 2020.

Etterforskerne undersøker tiden da Hunter Biden var styremedlem i Burisma samtidig med at faren var visepresident under president Barack Obama.

Les også: Bidens «Laptop fra Helvete»: Kontroversiell journalist har offentliggjort artikkelen som ble stoppet

Hunter Biden skal ha fått en lønn på opp mot 50.000 dollar i måneden for jobben som styremedlem i selskapet.

Les også: FBI etterforsker om Russland står bak angivelige eposter fra Bidens sønn

Ifølge The Guardian er Hunter Biden, som selv har innrømmet at han lenge har slitt med stoffproblemer, fortsatt ikke siktet i saken.

Bred støtte for Russland-sanksjoner

Selv om Marjorie Taylor Greene har svært lite til overs for presidenten, er det ifølge CNN svært bred oppslutning i USA rundt de tiltakene presidenten har iverksatt mot Russland som en følge av invasjonen.

Ifølge denne CNN-målingen mener hele 84 prosent av både demokratene og Republikanerne at de støtter de utvidede økonomiske sanksjonene mot Russland. 65 prosent av republikaneren og 64 prosent av demokratene mener også at amerikanerne burde gjøre enda mer for å støtte ukrainerne.

President Biden kunngjorde også i forrige uke at USA kommer til å sende flere soldater til Tyskland. Ifølge en tjenestemann i det amerikanske forsvarsdepartementet er det snakk om 7.000 soldater.

– Våre styrker vil ikke bli engasjert i noen konflikt med Russland i Ukraina. Styrkene våre skal ikke til Europa for å kjempe i Ukraina, men for å forsvare og betrygge våre allierte øst i Nato. Som jeg har vært krystallklar på, så vil USA forsvare hver tomme av Natos territorium med amerikanske styrkers fulle kraft, sa Biden i sin State of the Union denne uken.