RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommisjonen: - EU må stå sammen mot snoking

Sist oppdatert:
Brussel (NTB-AFP): EU må stå sammen om å styrke beskyttelsen av fortrolige opplysninger, krever kommisjonen i Brussel. Kommissær for det indre marked, Michel Barnier, mener USAs angivelige avlytting av Tysklands statsminister er «for drøy».

Justiskommissær Viviane Reding sa torsdag at telekommunikasjoner må beskyttes, enten det gjelder Angela Merkels mobiltelefon eller vanlige borgeres utveksling av informasjon. Dagen før ble amerikansk etterretning anklaget for å ha avlyttet Angela Merkels mobiltelefon.

- Nå må vi gripe aktivt inn, og ikke nøye oss med erklæringer fra toppmøtet, sa Reding med henvisning til møtet mellom EUs stats- og regjeringssjefer i Brussel torsdag og fredag. Blant sakene som skal drøftes, er forslag til en ny lov om databeskyttelse.

Kommissær for det indre marked, Michel Barnier, skriver i en twittermelding om Merkel-saken torsdag at «nok er nok».

- Det må herske tillit mellom venner, denne tilliten er det nå rokket ved, og vi venter raske svar fra USA, framholdt han.

Den angivelige avlyttingen av Merkels telefon ble avslørt av nyhetsmagasinet Der Spiegel onsdag, og torsdag var reaksjonene i Tyskland sterke. USAs Berlin-ambassadør ble torsdag kalt inn til utenriksdepartementet i Berlin for å gi en forklaring på saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere