*Nettavisen* Nyheter.

Kommune solgte billig til varaordførers mor

I ni år forsøkte Hans Gunnar Våge å kjøpe en eiendom fra Fjell kommune, uten hell. Men da varaordførerens mor ville kjøpe, ble den solgt - uten å være utlyst.

08.12.05 08:20

Nå er Våge forbannet over måten han er blitt behandlet av Fjell kommune. Alle henvendelser han har gjort til kommunen angående naboeiendommen, har blitt møtt med avslag eller ingen respons i det hele tatt. Våge ønsket å kjøpe tilbake eiendommen, som hadde vært i familien hans fram til 1978 da den ble kjøpt opp av kommunen. Planen var å bygge boliger i området.

Etter ni år med avslag fra kommunen, fikk han høre i vår at en stor del av tomten var blitt solgt, uten at han hadde fått nabovarsel om dette. Og tomten gikk billig også. For 400 kvadratmeter ga kjøperen 25.000 kroner, langt under markedspris. Kjøperen var også heldig som hadde fått tomten, uten at den var blitt utlyst på det åpne markedet. Da det viste seg at kjøperen var moren til Fjells varaordfører, Espen Villanger (Ap), ble Våge skeptisk.

Villanger nekter for å ha hatt noe med saken å gjøre og forstår ikke Våges skepsis.

- Absolutt ikke. Det har jeg ingen forståelse for. Jeg kan godt skjønne irritasjonen over at han ikke har fått være med på å by på denne tomten, men at det skulle ha noe med meg å gjøre er rett og slett en frekk påstand, sier Villanger til Bergens Tidende.

Nå har komite for plan og utvikling i Fjell kommune vedtatt å la en jurist se på saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag