Gå til sidens hovedinnhold

Kommune vil tvangsselge ordførerens hus

Hans Stølan (Ap) betaler ikke kommunale avgifter fordi han har betalingsvegring.

Ifølge NRK har arbeiderpartiordfører Hans Stølan på Frøya gjentatte ganger fått boligen sin begjært tvangssolgt. Årsaken er at han, oppsiktsvekkende nok, ikke har betalt kommunale avgifter.

Nettdelen melder tirsdag at Stølan skylder på at han har betalingsvegring. Nå er han i ferd med å få sitt fjerde varsel om tvangssalg av huset, fordi han ikke har betalt for renovasjon og andre kommunale utgifter.

- Det kommer av problemer rundt et samlivsbrudd for en del år siden der jeg gikk inn i en psykisk tilstand som gjorde det litt vanskelig for meg i forhold til private regninger, sier Stølan.

Kan stilles spørsmålstegn
Professor i offentlig rett ved Universitetet i Bergen, Jan Fridthjof Bernt mener det kan stilles spørsmål om Stølan er skikket til å ha vervet som ordfører.

- Jeg har aldri hørt om noe lignende så dette må vel karakteriseres som både oppsiktsvekkende og underlig. Uansett årsak så er det klart at om en ordfører ikke klarer å holde orden på innbetaling av sentrale kommunale avgifter, så må man jo stille spørsmål om han ser skikket til å ivareta et slikt krevende verv, sier Bernt til NRK.

Grei kommuneøkonomi
Kommunen styres i dag av Ap, som har 30,6 prosent av stemmene bak seg.

På plassen bak kommer Frp med 221,8 prosent av stemmene, mens Høyre har 8,7 prosent av stemmene.

Til tross for at ordføreren ikke har kontroll på egen økonomi, ser Frøyas kommune til å være på stell. 2009-budsjettet viste en netto driftsmargin på 9,2 prosent.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her