RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunen avviste flomsikring

Foto: Asle Bentzen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
880.000 kroner ble i 2004 for mye for Bergen kommune å betale for flomsikring på Nesttun. I går ødela flommen for flere titalls millioner kroner.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) la i 2001 fram en plan for å flomsikre Nesttunselven. Planen ville koste 2,5 millioner kroner, hvorav kommunen skulle betale 498.000 kroner. Men da et nytt overslag viste at kostnadene steg til 4,4 millioner kroner og kommunens andel igjen steg til 880.000 kroner, vedtok kommunen å takke nei til samarbeidet med NVE, skriver Bergens Tidende. Flomsikringsplanen innebar at elveløpet skulle senkes og utvides, skog ved elven skulle ryddes og en flomvoll bygges.

Sjefsingeniør Inge Lavoll i NVE Region vest mener sikringen ville vært til stor hjelp i Nesttun i går.

- Det er ikke lett å gi noe svar på hvor mye tiltakene ville hjulpet, men de ville nok gjort forholdene atskillig bedre enn det vi nå ser, sier han til BT.

Byråd for byutvikling, Lisbeth Iversen, er ikke enig, ettersom planen bare omfattet området ved Øvsttun kirkegård og ikke under Nesttun Senter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere