*Nettavisen* Nyheter.

Kommunen må rassikre sauesti

En halv million kroner. Det er regningen Askøy kommune nå får for rassikring av en sti. Stien brukes for å få sauer ned fra fjellet.

Bakgrunn for saken er at en bonde ga fra seg grunn til bygging av et omsorgssenter på Ravnanger i Askøy. På denne grunnen lå også en sti sauene brukte for å komme seg fra nedre til øvre beiteområde, og det ble da satt som en forutsetning at en ny krøttersti skulle bygges.

Nå viser det seg at stien som er bygget, med trapper og det hele, ikke er trygg på grunn av sprekker i fjellet. Bonden krever derfor at stien rassikres, skriver Askøyværingen.

Rassikringen vil koste 500.000 kroner, en regning som nå havner på kommunens bord, siden de har en avtale med bonden om å sørge for krøtterstien.

Torsdag skal komite for teknikk og miljø i Askøy behandle saken. En av komitemedlemmene, Roald Viksund fra KrF, ser det absurde i saken.

- Jeg tror jeg reagerer som alle andre i denne saken. Vi må kunne finne andre måter å løse dette på. Som politiker prøver man jo å finne penger til mange viktige saker for innbyggerne. Så jeg ser det absurde i dette, sier han til avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.